Με λαμπρότητα εορτάζει η Τοπική Κοινότητα Μανιακίου του Δήμου Αμυνταίου, τον προστάτη της Άγιο Χαράλαμπο, στη χάρη του οποίου τιμάται ο περικαλλής ναός του χωριού.

Σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυιερατικός Εσπερινός, όπου προέστη ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων της ευρύτερης περιοχής.
Μετά την τέλεση της Αρτοκλασίας, ο π. Νικηφόρος, στο λόγο του, αναφέρθηκε λεπτομερέστατα στον βίο του Αγίου.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Οδυσσέας Σιολής, ευχαρίστησε τους Ιερείς, τον Δήμο Αμυνταίου, τους εθελοντές του ναού, αλλά και όλο τον κόσμο, που τίμησαν τον Άγιο Χαράλαμπο στον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Στην Ιερά Ακολουθία Συμμετείχαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμυνταίου Ιορδάνης Μπάντης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Μανιακίου, ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Πτολεμαΐδας Σπύρος Τάσιος, ο Ποντιακός Σύλλογος Μανιακίου, ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φαραγγίου και εκπρόσωποι λοιπών φορέων.

Αύριο, την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ειρηναίου, με τη συμμετοχή Ιερέων της περιοχής.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X