Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ειρηναίου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιόππης και Αριμαθαίας κ.κ. Δαμασκηνού, με τη συμμετοχή του κλήρου της περιοχής, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η αρτοκλασία, επί τη εορτή του Πρωτομάρτυρος και Πρωτοδιακόνου Αγίου Στεφάνου, στη χάρη του οποίου είναι αφιερωμένος και ο περικαλλής ναός της πόλης μας.

Νωρίτερα, πριν την είσοδο του Μητροπολίτη, η Θρακική Εστία Εορδαίας αλλά και πολλοί πιστοί, του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή μπροστά απο τον Ναό, τραγουδόντας θρακιώτικα κάλαντα. Στο λόγο του ο νέος Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε όλους για την όμορφη υποδοχή, ιδιαιτέρως όμως τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιόππης.

Ομίλησε για τον τιμώμενο Άγιο Στέφανο τονίζοντας: ” Να δοξάσουμε τον Θεό, που ο Άγιος Στέφανος έκανε την αρχή των εκατομμυρίων μαρτύρων ” και ” Να έχουμε θυσιαστική αγάπη “.

Στην Ακολουθία συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, Αντιπεριφερειάρχες Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Σπύρος Τάσιος, η Θρακική Εστία Εορδαίας και άλλοι φορείς.

Την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Τσισμαλίδης, ο οποίος και ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους Ιερείς, τους άρχοντες του τόπου, αλλά και όλους τους πιστούς.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X