Μετά τον αποκλεισμό από τη Μπότεφ Πλόβντιβ για τον πρώτο προκριματικό του Europa League, η Μάριμπορ του Γιόσιπ Ίλιτσιτς καλείται να σταθεί ξανά στα πόδια της και να πετύχει τον «minimum» στόχο που της έχει απομείνει με την πρόκριση στους ομίλους του Conference League. Απέναντι της θα βρει μία υπολογίσιμη και επικίνδυνη ομάδα, την Κραϊόβα από τη Ρουμανία.

Βαρύ είναι το κλίμα στις τάξεις των γηπεδούχων. Στο δεύτερο παιχνίδι παρά το γεγονός πως κυριάρχησε απέναντι στη Πλόβντιβ, την πρόδωσε η άμυνα της με αποτέλεσμα να μείνει εκτός. Ο προπονητής της ομάδας, Άντε Σιμούντζα είναι αρκετά θετικός παρά τον αποκλεισμό, τονίζοντας πως η ομάδα του βρίσκεται στο σωστό δρόμο και πρέπει να διορθώσει κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Ο αγώνας απέναντι στους Ρουμάνους σίγουρα τραβάει τα βλέμματα στους αγώνες σήμερα. Η άμυνα των γηπεδούχων σε πολύ μεγάλο βαθμό θα κρίνει το ευρωπαϊκό τους μέλλον.

Από την άλλη και η Κραϊόβα δεν πρόκειται να ταξιδέψει στη Σλοβενία για τουρισμό. Η ομάδα από την Ρουμανία πέρυσι τερμάτισε 3η στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ φέτος έχει ξεκινήσει με μία νίκη και μία ισοπαλία τις πρώτες δύο αγωνιστικές. Ο προπονητής της ομάδας Κονσταντίν Γκάλκα δεν έχει συμπληρώσει ούτε 100 μέρες στην άκρη του πάγκου αλλά έχει δώσει το στίγμα του στον σύλλογο. Στοίχημα, αν θα καταφέρει η ομάδα του να διαχειριστεί τις εγχώριες υποχρεώσεις συνδυαστικά με την Ευρώπη, απέναντι σε μία μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα των προκριματικών, όπως η Μάριμπορ.

Η Μάριμπορ έχει στα χαρτιά και μόνο ένα ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης. Παρόλα αυτά, μέσα στο παιχνίδι μπορεί να ανατραπεί αυτό. Στην πραγματικότητα αν δεν βελτιώσει την αμυντική της εικόνα είναι πιθανό να τα βρει μπαστούνια. Επιλογή μας πάντως είναι σε διπλή ευκαιρία το 1/Χ και over 1,5 το οποίο πληρώνει σε απόδοση 1.95.

X