Πλημμύρισε από χαρούμενες παιδικές φωνές το” φουαγιέ” του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, στα πλαίσια των επισκέψεων μαθητών Σχολείων της Εορδαίας στην Έκθεση -Αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα Σοπράνο, με τη Διεθνή εμβέλεια Μαρία Κάλλας, του σπουδαίου Καλλιτέχνη Φώτη Μανιού.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την τεχνοτροπία και τα υπέροχα πορτρέτα του δημιουργού , στον οποίο απηύθυναν διάφορες ερωτήσεις και έλαβαν εξαιρετικές απαντήσεις .

“Έδωσα να καταλάβουν τα παιδιά την έννοια της τέχνης και την εξέλιξή της, αλλά εκεί που στάθηκα περισσότερο ήταν η τεχνοτροπία την οποία παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή οι μικροί επισκέπτες “, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο σημαντικός Ζωγράφος κ. Μανιός .

” Οι επισκέψεις αυτές πραγματοποιούνται στα πλαίσια Ειδικού Προγράμματος για την Τέχνη του έτους 2024 , προκειμένου να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με Καλλιτέχνες, για να μάθουν πώς δημιουργούν και πώς εκφράζονται τα συναισθήματα μέσα από την Τέχνη” , δήλωσε ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουρικίου Ιωάννης Τσιόπτσιας , ενώ την ικανοποίησή τους για την επίσκεψη αυτή εξέφρασαν η Φιλόλογος Βίκυ Χατζηκυριάκου συνοδεύοντας το 3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας και η Τασία Κλάζογλου συνοδεύοντας το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας , μαζί με άλλους συναδέλφους τους.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X