Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Λεωνίδα Ρηγάκη, Εκπαιδευτικό – Ιδιοκτήτη Φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

Η συζήτηση περιστράφηκε για το νέο κρατικό μηχανισμό καταγγελιών πολιτών για τις αποδείξεις. «Σαν ελεύθερος επαγγελματίας 15 χρόνια, μέσα στα χρόνια της κρίσης έχω αντιμετωπίσει πολλά μέτρα από όλες τις κυβερνήσεις. Όλοι προσπαθούν να αλλάξουν το φορολογικό σύστημα και να πατάξουν τη φοροδιαφυγή αλλά δεν βλέπουν αντισταθμιστικούς παράγοντες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν φόρους επιτηδεύματος, πληρώνουν φόρους και πάνε να διχάσουν την κοινωνία. Είναι σαν να λένε ότι οι μεν δεν μπορούν να «κλέψουν» και οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποτίθεται είναι όλοι μπαταχτσήδες. Αυτό δεν είναι σε μεγάλο ποσοστό. Κάποιους θα τους περιορίσει κάπως αλλά σε βιοπαλαιστές θα θέσει πρόβλημα επιβίωσης. Εμείς θέλουμε ένα κράτος να μας προστατεύει. Το κράτος πάει να ξαναπάρει χρήματα, αλλά δεν ακούει και τι μέτρα μπορεί να πάρει ώστε να μας προστατέψει, αλλά να νοιώσουμε ότι έχουμε ένα κράτος δίπλα μας, βοηθώντας μας να επιβιώσουμε», λέει χαρακτηριστικά.
Σημείωσε πως θα έπρεπε λ.χ. να δοθούν κίνητρα σε κάποιον εκπαιδευτικό που κάνει ιδιαίτερα να του δώσει κίνητρα ώστε να είναι νόμιμος, αντιθέτως οδηγεί τους εκπαιδευτικούς που τώρα πληρώνουν φόρους στο να παρανομούν», τονίζει με έμφαση, εκφράζοντας την ανησυχία του για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον.
«Αν έκανα μαθήματα σε ιδιαίτερα θα έβγαζα περισσότερα χρήματα από ό,τι σήμερα που έχω τέσσερα φροντιστήρια», λέει, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση.
Σημειώνει πως το νέο νομοσχέδιο είναι ξεκάθαρα φοροεισπρακτικό και δεν συμβάλει στη φορολογική συνείδηση, ενώ είπε πως το νέο νομοσχέδιο είναι ανασταλτικός παράγοντας για αρκετούς ελεύθερους επαγγελματίες.
«Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και σε εμένα τον ίδιο. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω, αλλά αν έκανα ιδιαίτερα θα έβγαζα πολύ περισσότερα χρήματα», κατέληξε.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X