Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Λύσανδρο Μεταξά, Νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος – Πρ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ.

Για τα αποτελέσματα των εκλογών, τόνισε ότι όλος ο συνδυασμός πήγε καλά και παρουσίασαν μια πρόταση για το αύριο του τόπου, σημειώνοντας ότι η νυν περιφερειακή αρχή δεν έπεισε και σημειώνοντας:

«Ο κόσμος αποφάσισε αν η περιφερειακή αρχή είχε ένα τόσο αξιόλογο πρόγραμμα. Αν ήταν αξιόλογο δεν το υλοποίησαν και το τι συνέβη το ξέρουν αυτοί καλύτερα και ο λαός που τους καταψήφισε».

Στα περί «αχάριστων» όπου και αναφέρεται ο έτερος συνδυασμός, αναφερόμενος στους πρώην περιφερειακούς του συμβούλους που αποχώρησαν, ο κ. Μεταξάς απάντησε ότι οι περισσότεροι είχαν ξεκαθαρίσει πολύ νωρίς τις θέσεις του, προσθέτοντας ότι δεν είναι αχαριστία, αλλά έβλεπαν ότι το «καράβι πάει προς πολύ λάθος κατεύθυνση». Μάλιστα προσέθεσε πως είναι πολύ κακό να μην παραδέχεσαι την ήττα, τονίζοντας πως έπρεπε ο συνδυασμός Κασαπίδη να έχει κάνει την αυτοκριτική του. «Η νίκη έχει πολλούς πατέρες και η ήττα κανέναν», ανέφερε ακόμη.

Για τη νυν περιφερειακή αρχή τόνισε πως αναπαράγει ψευδές ή μάλλον λανθασμένες ειδήσεις, ενώ μιλώντας για τις πρώτες ημέρες του νέου συνδυασμού και το κλίμα που υπάρχει στις συναντήσεις που γίνονται , ο κ. Μεταξάς τόνισε πως την Παρασκευή υπάρχει μια συνάντηση όλων του συνδυασμού και κάθε ημέρα ο κ. Αμανατίδης είναι και σε άλλο μέρος της Δ. Μακεδονίας, με στόχο να αφουγκραστούν τα προβλήματα του κόσμου και να τους ακούσουν.

Ερωτηθείς αν το νέος περιφερειάρχης βιάζεται στο να «παριστάνει» τον περιφερειάρχη, ο κ. Μεταξάς απάντησε πως όπου πάει είναι για να δώσει λύση και καλώς πράττει δίνοντας το παρών, καθώς «μπορεί να δώσει λύσεις».

Κληθείς να σχολιάσει αν θα υπάρξουν ανταγωνισμοί μεταξύ των μελών του νέου συνδυασμού, ο κ. Μεταξάς απάντησε πως αν υπάρχει μέσα η συνεργασία θα είναι καλό για το αύριο του τόπου, προσθέτοντας πως προς το παρόν το κλίμα είναι πολύ καλό.

Για τους στόχους της νέας θητείας, τόνισε πως θα τα πει ο ίδιος ο κ. Αμανατίδης, αναφερόμενος στην ανάγκη έλευσης νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή.

 

Για τη ΔΕΕΕΠ: «Θεωρώ πως στο μέλλον θα κληθούμε να βοηθήσουμε την παράταξη»

 

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτησή του από τη ΝΟΔΕ (ΔΕΕΠ) Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Κοζάνης και την ανάληψη καθηκόντων από τον Φώτη Γκούπα, καθώς και το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία σήμερα δεν έχει νομαρχιακή επιτροπή, όπως και αν ο ίδιος θα επιδιώξει στο μέλλον να έχει κομματικό ρόλο αλλά και ποιες είναι οι διαθέσεις του κόμματος, ο κ. Μεταξάς απάντησε πως ο ίδιος δεν έφυγε από κομματικό στέλεχος και προσέθεσε:

«Δεν έγινε καμία διαγραφή, μόνο από τη θεσμική θέση παραιτήθηκα και στο μέλλον θεωρώ ότι θα κληθούμε να βοηθήσουμε την παράταξη από κάποια κομματική θέση. Εμείς ήμασταν εκεί, νέοι άνθρωποι. Οι πληροφορίες μου είναι ότι σύντομα θα οριστεί νέος πρόεδρος και δεν ξέρω ποιος θα είναι. Αν θέλετε την άποψή μου, κακώς δεν είχε οριστεί από την αρχή. Ο κ. Γκούπας προσέφερε πολλά, αλλά έπρεπε να οριστεί κάποιος που θα καθόταν για όλη τη θητεία μέχρι να ξαναγίνουν εκλογές».

Μάλιστα, σημείωσε πως είναι κάτι παραπάνω από αναγκαστικό και επιτακτικό να γίνει σύντομα η ανακοίνωση ορισμού νομαρχιακής επιτροπής στην Κοζάνη, με τον κ. μεταξά να λέει πως δεν έχει κάνει κάποια συζήτηση αλλά είναι ανοιχτός σε συζητήσεις καθώς «μόνο δώσαμε και μπορούμε να ξαναδώσουμε. Για μας είναι καθαρά ιδεολογικό και όχι συνδιαλλαγή». Εκλογές προβλέπεται να γίνουν του χρόνου το φθινόπωρο.

«Μερικοί προσπαθήσουν να αφήσουν μαύρες σκιές, αλλά δεν υπάρχει επί θητείας μου κάποια οφειλή και αν κάποια βρεθεί είμαι εδώ να την εξοφλήσω. Υπήρχαν κάποια προηγούμενα μικρά υπόλοιπα και υπάρχει και μια χρονική περίοδος από τον Σεπτέμβριο και σήμερα που ο νέος πρόεδρος θα παραλάβει κάτι που δεν ξέρουμε τι γίνεται. Δεν θα το παραλάβει από εμένα ούτε από τον κ. Γκούπα. Έχουμε ένα κενό και σε αυτό φταίει το κλίμα που οξύνθηκε στις περιφερειακές εκλογές», σημείωσε επίσης.

Τέλος, είπε πως αυτός είναι εδώ για ό,τι ζητηθεί να προσφέρει και στις ευρωεκλογές. «Αν χρειαστεί δεν έχω πρόβλημα να κάτσω μέχρι και εκλογικός αντιπρόσωπος. Θα ήθελα πολύ να δω όσους διάρρηχναν τα ιμάτια τους ότι είναι Νέα Δημοκρατία και εμείς δεν έιμαστε, τι θα κάνουμε. Παρόλα αυτά δεν νομίζω κάποιος από εμάς να έχει ανεβάσει τους τόνους. Και σήμερα μιλάνε για αχάριστους, ενώ υπάρχουν εκλεγμένοι σε άλλα πόστα που μας κατηγορούν. Εγώ ό,τι και να γίνει θα είμαι εκεί στρατιώτης όπως ήμουν και όλες τις άλλες φορές».

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X