Θυμόμαστε όλοι μας, ότι δύο ώρες πριν την έναρξη του τελευταίου Συνεδρίου του Σύριζα, με επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας, πρότεινε στους συνέδρους και προέτρεψε να διεξαχθούν νέες εκλογές για Πρόεδρο του κόμματος, εκδηλώνοντας συνάμα και επισήμως, στήριξη στην κ. Γεροβασίλη, η οποία και εν τέλει δηλώνει υποψηφιότητα, διεκδικώντας την προεδρία του κόμματος από τον κ. Κασσελάκη. Αυτή η επιστολή του, ήταν η αφετηρία της πληγής, που μάλλον κατέληξε σε γάγγραινα, που ως γνωστόν, ιατρικά κόβεται κατά κανόνα, το μολυσμένο μέλος, πόδι – χέρι, εκ του υπολοίπου υγιούς σώματος και “ο νοών νοείτω”! Το τι ακολούθησε και τι διαδραματίστηκε στην συνέχεια, γνωστά στους πάντες και συνεπώς, τα προσπερνάμε ως τέτοια!
Τελικά, φάνηκε ότι κερδισμένος βγήκε και απο αυτήν την τελικά μη γενόμενη αναμέτρηση και πάλι ο κ. Κασσελάκης και αμέσως, έκανε αλλαγές προσώπων στα όργανα του κόμματος και άφησε να εννοηθεί ότι έχει κατά νου και άλλες πολλές ριζοσπαστικές τομές και αλλαγές να κάνει, αποδομώντας ουσιαστικά, το υφιστάμενο *καθεστώς Τσίπρα*, δηλώνοντας και εμπράκτως πια, αυτό που είπε στο Συνέδριο, *κάποιοι νόμιζαν, ότι θα μπορούσαν να με κάνουν ότι θέλουν, αλλά δυστυχώς, δεν με ξέρουν καλά*! Ο Στέφανος, απογαλακτιστηκε απο τον χθεσινό “Τσιπριακό Σύριζα” και οικοδομεί τον δικό του, κατά τα δικά του πρότυπα, γούστα, στόχους και θέλω!
Όμως και στην συνέχεια όλων αυτών, σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας, ομολόγησε ότι ως Πρωθυπουργός, κατα την διακυβέρνηση της χώρας, έκανε κάποια λάθη, τραγικά και μοιραία, ένεκα παρόρμησης ή αφέλειας, μήπως σκοπίμως; Ποιος να ξέρει άραγε, εκτός από τον Θεό και τον ίδιο; Λάθη, που ομολογώντας τα σήμερα, τον έφεραν και πάλι, απέναντι στον πολιτικό του χώρο και το κόμμα του και δυστυχώς, απέναντι στον κ. Κασσελάκη. Η σχέση τους πλέον, θυμίζει κάτι σαν Ερντογάν – Μπάϊντεν, “πότε ζέστη, πότε κρύο” και καλού κακού, πάρε και ένα μπουφάν μαζί σου!
Και αλήθεια, διερωτάται λογικά και δικαίως κάποιος, γιατί σήμερα να κάμνει ο κ. Τσίπρας τέτοιες δηλώσεις, που αφήνουν εκτεθειμένο, αφενός τον εν γένει πολιτικό του χώρο, αφετέρου υποχρεώνουν τον Σύριζα σε απολογίες και αναμφίβολα, θέτουν πολιτικά στελέχη, χθεσινούς συνεργάτες του, σε ηθική αμφισβήτηση στην κρίση του λαού και οσονούπω εκλογικού σώματος, ενόψει επικείμενων ευρωεκλογών;
Με απλά λόγια, όσο και να θέλει κάποιος να κρύψει την αλήθεια στις μεταξύ Τσίπρα και Κασσελάκη σχέση, επ΄ ωφέλεια επιδερμικών πολιτικών σκοπιμοτήτων, “ηλίου φαεινότερον”, η θρησκευτική παραβολή βρήκε γόνιμο έδαφος εφαρμογής της, καθώς ο Στέφανος, βροντοφώναξε σιωπηλά, “Ο μη ων μεθ΄ ημών, καθ΄ ημών”! Και πάλι, “ο νοών νοείτω”!
Αρκετά επίσης στελέχη του Σύριζα, στην χρονική αυτή περίοδο, λειτούργησαν “παλιρροιακά”, άλλοτε ως “άμπωτη και άλλοτε σαν πλημμυρίδα”! “Και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα”, “άλλοτε κείθε και άλλοτε δώθε”! Όμως, δεν διέφυγαν της προσοχής, ούτε του κ. Τσίπρα, ούτε του κ. Κασσελάκη! Και σε αυτούς ο νύν πρόεδρος του Σύριζα, έστειλε το μήνυμα, “γνώτω η αριστερά μου τι ποιεί η δεξιά μου” και κρύος ιδρώτας έλουσε ορισμένους!
Εν κατακλείδι, θέλω να εκμυστηρευτώ τις μοιχικές μου σκέψεις, που άφησα να υπονοηθούν στα γραφόμενα μου και δεν είναι άλλες από την εικόνα που έχω σχηματίσει απο την συμπεριφορά και λεγόμενα του κ. Τσίπρα, που μου φαίνεται πως “εν παντί τρόπω και μεθόδω”, υποσκάπτει την πορεία του κ. Κασσελάκη και υποθάλπει το έργο του, υπονομεύοντας το, στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές, προκειμένου να επιτύχει χαμηλό ποσοστό και έτσι να κλονιστεί η ισχύ του κ. Κασσελάκη εντός του κόμματος και στην συνέχεια να επιδιώξει ο κ. Τσίπρας, εκ νέου να δρομολογήσει εκλογές για πρόεδρο του Σύριζα! Άλλωστε, κατά την ρήση, “Λόγος, έργου σκιά”, διαφαίνεται εκ του λόγου του λοιπόν, το σκιώδες και σκιερό μέρος του επιδιωκόμενου έργου του και πως επιθυμεί διακαώς, με κάθε τίμημα και κόστος, κατά την ρήση, να “Λάβει τα επίχειρα της κακίας”!
Χρονικός ορίζοντας λοιπόν, η 9η Ιουνίου, τρέχοντος έτους!

Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης
Πρόσφυγας αδικοχαμένων πατρίδων
Έλλην το γένος, Μακεδνός
Πατριώτης κατά το ήθος
Σκεπτόμενος κατά το έθος
Εκφραζόμενος κατά το είκος
Χριστιανός Ορθόδοξος
{04 (18:55) ΜΑΡΤ. 2024}

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X