Με την επέλαση του χιονιά να κάνει την εμφάνισή το από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας προς Τρίτη, η Δυτική Μακεδονία ξύπνησε τελικά στο μεγαλύτερο μέρος της ντυμένη στα «λευκά» καθώς τα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν και τα χαμηλά υψόμετρα.

Φλώρινα και Πτολεμαΐδα, είδαν κυριολεκτικά άσπρη μέρα ενώ το πρωί της Τρίτης πυκνό χιόνι για μικρό σχετικά διάστημα έπεσε και μέσα στην πόλη της Κοζάνης.

Στον υπόλοιπο Νομό το χιόνι ήταν ακόμα πιο πυκνό, με το δρόμο Κοζάνης- Πτολεμαΐδας να παρουσιάζει αρχικώς κάποια προβλήματα από το ύψος του Μαυροδενδρίου και μετά ενώ στην περιοχή της Εορδαίας και της Βλάστης το ύψος του χιονιού άγγιξε σε κάποια σημεία και τα 10cm.

Η πόλη της Φλώρινας φόρεσε το καλό της ένδυμα και ντυμένη στα λευκά προσέφερε μαγευτικές εικόνες, ενώ αρκετό χιόνι έπεσε στην περιοχή του Πισοδερίου, το Νυμφαίο και το Αμύνταιο, με τα μηχανήματα αποχιονισμού να επεμβαίνουν συνεχώς σε σημεία κοντά στις περιοχές της Κέλλης και της Βεύης.

Χιόνι έπεσε και στην ορεινή Κοτύλη της Καστοριάς, με το μηχανισμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να ανταποκρίνεται σε όλες τις περιπτώσεις καθώς είχε γίνει η κατάλληλη προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα.

Η μεγάλη ανησυχία είναι πλέον οι επόμενες ώρες, καθώς το φαινόμενο θα υποχωρήσει το μεσημέρι προς απόγευμα της Τρίτης, αλλά το θερμόμετρο θα κάνει βουτιά στους -6 σε πολλές περιπτώσεις ενώ στις πιο ορεινές περιοχές ακόμα στους -10.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X