Ο γιατρός Νίκος Σαμαράς, είναι από την Τρίτη το απόγευμα ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, με την επιλογή του όμως και τη διαδικασία ψήφισής του να αφήνει τα πρώτα πολιτικά απόνερα της αυτοδιοικητικής περιόδου η οποία ξεκίνησε από την 1/1/2024.

Η επιλογή του συνόλου της αντιπολίτευσης, να μην ψηφίσει την πρόταση του Περιφερειάρχη, προκάλεσε ήδη πολλές συζητήσεις ενώ έντονη ήταν η μουρμούρα στα έδρανα της συμπολίτευσης όταν τα χέρια της «απέναντι» πλευράς έμειναν κατεβασμένα στη διαδικασία ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Αμανατίδης, είχε ενημερωθεί από τους επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων για την επιλογή τους, με τον ίδιο πάντως να έχει ενημερώσει πως θα ψηφίσει τις δικές τους επιλογές.

Πέραν της Λαϊκής Συσπείρωσης που κατά γενικό κανόνα δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο Προεδρείο, τόσο η παράταξη Κασαπίδη όσο και η παράταξη Ζεμπιλιάδου επέλεξαν τη συγκεκριμένη στάση για διαφορετικούς όπως φαίνεται λόγους.

Στην παράταξη Κασαπίδη μάλιστα δε συζητήθηκε καν το πρόσωπο, αλλά μία στάση πολιτική, με τον νέο Πρόεδρο να κρίνεται όπως έλεγαν στελέχη της «Πορείας Δημιουργίας» κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενώ ο πρώην Περιφερειάρχης δε φαίνεται να έθεσε ζήτημα «κομματικής πειθαρχίας» λέγοντας πως ο καθένας μπορεί να ψηφίσει όπως επιθυμεί.

Στην πλευρά Ζεμπιλιάδου τα πράγματα σαφώς ήταν πιο περίπλοκα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιο άλλο πρόσωπο ίσως είχε την αποδοχή της παράταξης, κάτι το οποίο άλλωστε απέδειξε η «ΕΛΠΙΔΑ» από το 2014 ψηφίζοντας όλους τους Προέδρους.

Η επιλογή στο «λευκό» έχει άκρως πολιτικά χαρακτηριστικά, με έμφαση στην πολιτική διαδρομή του Νίκου Σαμαρά, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται να εξηγηθεί όταν και αν χρειαστεί.

Στο στρατόπεδο της συμπολίτευσης υπάρχει έντονη ενόχληση για τη συγκεκριμένη στάση των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με τον Περιφερειάρχη μάλιστα να σχολιάζει στην τοποθέτησή του χαρακτηριστικά:

«Εμείς δεν παρασυρόμαστε παρά μονό απ’ ότι μας ενώνει και αυτό το αποδείξαμε λίγο πριν(εννοεί την ψήφιση Αντιπροέδρου και Γραμματέα). Πρέπει ενωμένοι να προχωρούμε τα θέματα, από τα απλά όπως η εκλογή Προεδρείου μέχρι τα συνθετότερα τα οποία είναι μπροστά μας».

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X