Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: Καταψηφίσαμε την επαίσχυντη αυτή συμφωνία για την Τηλεθέρμανση  

Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας με σχετική ανακοίνωσή της αναφέρεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας που έγινε την Πέμπτη 17/10 με θέμα την λειτουργία της Τηλεθέρμανσης, η οποία αναφέρει τα παρακάτω:

«Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Εορδαίας της 17ης Οκτωβρίου 2024, υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία της παράταξης του κυρίου Πλακεντά το απαράδεκτο σύμφωνο κυβέρνησης, ΔΕΗ και των τριών δήμων Εορδαίας, Κοζάνης και Αμυνταίου που φέρνει τεράστιες αυξήσεις στην τιμή της τηλεθέρμανσης, υποθηκεύει τα χρήματα από τους ΚΑΠ που προορίζονται για έργα και υποδομές, πετσοκόβει το επίδομα θέρμανσης, υποχρεώνει τον δήμο και το λαό να πληρώσουν δυσβάσταχτα ποσά για τα λεγόμενα «χρέη» προς τη ΔΕΗ, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα κέρδη των μεγαλομετόχων της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας καταψήφισε την επαίσχυντη αυτή συμφωνία. Από την αρχή συμμετείχαμε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των σωματείων και των φορέων της πόλης μας με το πλαίσιο που κατέθεσαν.

Ήταν μια δύσκολη μάχη. Είχαμε απέναντί μας την κυβέρνηση, τη ΔΕΗ Α.Ε., την περιφέρεια, τη δημοτική αρχή, σε πλήρη ταύτιση με τα πολιτικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που με τους μηχανισμούς τους σαμποτάριζαν κάθε πρωτοβουλία.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε το λαό της Εορδαίας να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα για το ρόλο και τη στάση όλων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για φθηνή και απρόσκοπτη θέρμανση για όλους, για να μην βάλουν χέρι στα χρήματα που προορίζονται για έργα υποδομών στην περιοχή μας, για να μην τσακιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΤΗΠ.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!»

 

Πτολεμαΐδα 18-10-2024

Δήμος Αμυνταίου: Ενημέρωση ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών

Από τον Δήμο Αμυνταίου εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες αδειοδοτημένων επιχειρήσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων (Φωτοβολταϊκά με αποζημίωση ηλεκτρικής ενέργειας)

Read More »

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Φλώρινας στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΕ στον Φιλώτα

Η διαχειριστική ομάδα του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, υποδέχτηκε τη Δευτέρα 14/10/2024, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στον

Read More »

Εισαγγελική έρευνα για τη διάνοιξη δρόμου στον Γράμμο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την παράνομη διάνοιξη δρόμου σε προστατευόμενη περιοχή στον Γράμμο διέταξε η Εισαγγελία Ιωαννίνων. Παράλληλα, κλιμάκιο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος (ΟΦΥΠΕΚΑ)

Read More »
X