Εγκαινιάστηκε στο Λιμνοχώρι Φλώρινας την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, το «Laggona Boutique Hotel», ένα μικρό “διαμάντι” στη λίμνη Ζάζαρη.

Η ανακαίνιση και επαναλειτουργία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Alexander Activities, η οποία πίστεψε από την πρώτη στιγμή στο φιλόδοξο εγχείρημα, που ενισχύει το αποτύπωμα της περιοχής στον τουριστικό χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Αμυνταίου ξεκίνησε με ομιλία του ιδιοκτήτη της εταιρείας και με χαιρετισμό του Δημάρχου. Το “παρών” έδωσαν επίσης Αντιδήμαρχοι , εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ζωής της περιοχής.

Το “Laggona Boutique Hotel” είναι ένα παραδοσιακό πετρόκτιστο κτίσμα προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας με μαγευτική θέα στη λίμνη Ζάζαρη. Περιτριγυρισμένο από τις τέσσερεις λίμνες, τα αρώματα του δάσους και την ηρεμία που προσφέρει το τοπίο, προσφέρει μια ιδανική διέξοδο στους επισκέπτες.

Παροχές 

Το ξενοδοχείο είναι κατηγορίας 4 κλειδιών, διαθέτει 7 δίκλινα δωμάτια, και σε όλους τους χώρους υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε δίκτυο WiFi. Όλα τα δωμάτια παρέχουν στον επισκέπτη άμεση και ανεμπόδιστη θέα προς τη λίμνη και το φυσικό περιβάλλον που την περικλείει και είναι δίκλινα 23 τετραγωνικών μέτρων, ιδανικά για δύο άτομα. Διαθέτουν  κρεβάτια με ανατομικά στρώματα, δύο είδη μαξιλαριών (μαλακό και σκληρό),  μπουντουάρ με καθρέπτη, ντουλάπα και ευρύχωρο μπάνιο με ντους.  Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει παραδοσιακό πέτρινο τζάκι , αυτόνομη ενδοδαπέδια θέρμανση, ψυγείο, και τηλεόραση. Το μπαλκόνι έχει υπέροχη θέα στην λίμνη, ενώ η διακόσμηση ταιριάζει απόλυτα με την περιοχή και το εξωτερικό περιβάλλον. www.laggonaboutiquehotel.gr.

Γεύσεις

Η ημέρα ξεκινάει με ένα πλούσιο παραδοσιακό πρωινό. Τοπικές γεύσεις ,παραδοσιακές πίττες και μεγάλη ποικιλία από ροφήματα συνθέτουν το πρωινό με φόντο την λίμνη.

Ξεχωριστή επιλογή αποτελεί για τον επισκέπτη το εστιατόριο του ξενοδοχείου, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ξεχωριστά πιάτα από την Ποντιακή παράδοση, φρέσκα κρέατα και ψάρια, ενώ μπορείτε να απολαύσετε επίσης την καφέ και το ποτό σας σε μια μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιοχή.

Η λαγγόνα 

Όραμα των ιδιοκτητών είναι η τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Η Λαγγόνα είναι ένα υδρόβιο πουλί που είχε εξαφανιστεί για πολλά χρόνια από την περιοχή λόγο της μείωσης του υδροφόρου ορίζοντα. Τα τελευταία χρόνια άρχισε πάλι να εμφανίζεται και να αναπαράγεται στην Ζαζαρη και στις γύρω λίμνες, με τους ιδιοκτήτες επιλέγοντας το όνομα “Laggona” να θέλουν να δώσουν έμφαση στη φυσική ομορφιά και την ιστορία του τόπου.

Δραστηριότητες

Στις δραστηριότητες για έναν επισκέπτη είναι: Παρατήρηση Πουλιών, περιήγηση Με Jeep 4×4, ποδήλατο Βουνού, πεζοπορία, ιππασία, βόλτα με κανό και ψάρεμα στη λίμνη, φωτογραφικό σαφάρι, περιήγηση σε οινοποιείο και γευστικές δοκιμές.

 

 

X