Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Θεόδωρο Κακουλίδη, Γραμματέα Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας, ο οποίος μίλησε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το κρίσιμο σταυροδρόμι στο κόμμα.

Ερωτηθείς για το αν έχει δικαίωμα μια κεντρική επιτροπή να αμφισβητεί έναν πρόεδρο, απάντησε αρχικά πως η αριστερά αναδεικνύεται μέσα από συγκρούσεις ωστόσο προσέθεσε με νόημα πως αυτό που έγινε είναι άμα λογικής, δικαιολογώντας το ως εξής: «Εγώ τον Στέφανο Κασσελάκη δεν τον ψήφισα, ήμουν με τον Νίκο Παππά. Εγώ ήμουν υποχρεωμένος να υπηρετώ τον κόμμα και τον πρόεδρο του. Αυτό που έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από τα μεγαλύτερα αριστερά κόμματα. Έχουμε βάση 70.000 κόσμου που ψήφισε Κασσελάκη και έχουμε μια κεντρική επιτροπή ως παράλληλο όργανο. Στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ πουθενά δε λέει ότι αν υπάρξει μομφή και υπερψηφιστεί από ένα όργανο ότι εκπίπτει κάποιος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι ακέφαλος. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια πρόταση μομφής που ψηφίστηκε από άλλη βάση. Δεν δικαιούται σε κανένα φυσιολογικό μέρος του κόσμου, αυτόματα να αυτό-εξαιρέσει το άλλο. Αμφισβήτηση μπορεί να υπάρξει, αλλά πηγαίνω στο σώμα που εξέλεξε ή στο συνέδριο να επικυρωθεί και αφού επικυρωθεί πάμε σε εκλογές, κάποιοι θέλουν να μεταφράσουν το καταστατικό και όρισαν μεταβατικό πρόεδρο. Δεν υπάρχει έκπτωση προέδρου. Υπάρχει μορφή αλλά έκπτωση όχι, το έχουν παρατραβήξει», ξεκαθαρίζει με νόημα, λέγοντας πως αυτή η απόφαση έγινε με «άλμα λογικής» προκειμένου να δικαιολογήσουν μια απόφαση «περίεργη».

Μάλιστα ο κ. Κακουλίδης έκανε λόγο για «εμμονές» κάποιων ανθρώπων που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση τον ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς αν ο κ. Κασσελάκης είναι καλό να παραμείνει πρόεδρος για την ενότητα του κόμματος, απάντησε πως η ενότητα του κόμματος πρέπει να έχει ένα σκοπό, όπως το να πάρει το κόμμα την εξουσία. «Αυτή τη στιγμή καίγεται η χώρα, σήμερα βρέχει θα πλημμυρίσουμε. Ο κόσμος βλέπει την ακρίβεια. Έχουμε πρόβλημα επιβίωσης και αντί όλη η αντιπολίτευση να εστιάζει σε αυτά τα προβλήματα, ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και βρήκαν όλοι ευκαιρία να γίνουν πρόεδροι».

«Η ιστορία δεν διαγράφεται, θλίβομαι και πονάω που συμβαίνουν αυτά στο κόμμα μου. Έγινε το πραξικόπημα του λευκού κολάρου», είπε με έμφαση για την κατάσταση που συμβαίνει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την εξουσιοδότηση στον οικονομικό διευθυντή, τόνισε πως ορθώς έπραξε έτσι ο κ. Κασσελάκης, προσθέτοντας πως όλοι οι «μάγκες» ξεσηκώνονται όταν τέθηκε το οικονομικό ζήτημα. «4 εκ. ευρώ που πηγαίνουν; Τα τρώει όλα η ΑΥΓΗ; Όταν μίλησε για μαύρα ταμεία ο πρόεδρος, εννοούσε για τις περίεργες διαδρομές της τακτικής επιχορήγησης σε λεβέντες που μπήκαν στο κόμμα και τρώνε και πίνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στο λαό, δεν ανήκει σε κανέναν. Ανήκει στον κόσμο που τον ψηφίζει και τον πιστεύει», λέει επίσης.

Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υιοθετήσει κυβερνητικό αφήγημα, λέγοντας πως δεν είναι θέμα προσώπων αλλά θέσεων.

Ερωτηθείς αν υπάρχει δημιουργική ζύμωση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μιας νέας πρότασης ή αν υπάρχει ακόμη εσωστρέφεια στο κόμμα, ο ίδιος απάντησε πως οι εκλογές είναι σημαντικό πράγμα, αλλά δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά το κυβερνητικό αφήγημα του κόμματος.

Για τις ζυμώσεις με το ΠΑΣΟΚ και αν μπορεί να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο, σημείωσε πως πρέπει να γίνει διεύρυνση προς το κέντρο, προσθέτοντας πως ίδιες προσπάθειες έκανε και ο Τσίπρας και τον είχαν «φάει», κάνοντας λόγο για «βολεμένους» στο κόμμα σήμερα.

Για την κεντρική επιτροπή, ξεκαθάρισε πως κάποιοι εξ αυτών διορίστηκαν, ενώ εκτίμησε πως στις ερχόμενες εκλογές ο κ. Κασσελάκης θα κερδίσει άνετα.

X