Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Κώστα Πασσαλίδη, μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και πολιτευτή του Νομού Κοζάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κρίση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν είναι μια καλή περίοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ, αρχής γενομένης από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, κάτι που οδήγησε το κόμμα σε μια αυτοκριτική και στην ανάγκη κατάθεσης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για το μέλλον κάτι που δεν έχει γίνει όπως λέει ακόμη.

“Η συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το μήνυμα ότι η κοινωνία χρειάζεται έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε, λέγοντας ότι η προσωπική του άποψη είναι πως πρέπει σε πρώτη φάση να πέσουν οι τόνοι και γνώμονας να είναι η ενότητα του κόμματος, μέσω των συλλογικών διαδικασιών.

“Δεν επιβλήθηκε ο Κασσελάκης. Εκλέχθηκε. Το κόμμα έβγαλε έναν οδικό χάρτη για τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Βγήκε ένας αρχηγός, αυτός είναι μ’ αρέσει δε μ’ αρέσει. Δεν μπορεί από την πρώτη ημέρα ο αρχηγός να αμφισβητείται. Την ενότητα στο κόμμα την αποδεικνύεις με συγκεκριμένες πράξεις… Δεν ήμουν από αυτούς που τον στήριξαν, αλλά πόσο ενωτικό είναι που τον αμφισβητείς από την πρώτη ημέρα και μέσα από τα κανάλια προαναγγέλλεις νέο κόμμα;”, λέει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε δικαίωμα με τη στάση του, ο κ. Πασσαλίδης απάντησε πως η πολιτική πρέπει να μπαίνει πάντα μπροστά. “Αποφασίστηκε πότε θα γίνει το συνέδριο, πότε θα γίνει η πολιτική επιτροπή και τα 13 περιφερειακά συνέδρια ώστε να έρθει το κόμμα σε επαφή με την κοινωνία”.

“Χρειαζόμαστε έναν ΣΥΡΙΖΑ δυνατό, ενωμένο μια γροθιά, ενάντια στον αντίπαλό μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορικό καθήκον να γίνει μια κυβερνώσα δύναμη για την ελληνική κοινωνία. Οι πολιτικές καθορίζουν τη διαδρομή ενός κόμματος. Να παραμερίσουμε το εγώ, με σεβασμό και συντροφικότητα και με τις συλλογικές διαδικασίες που έχει το κόμμα. Οι διαφορές να αποσκοπούν στη σύνθεση και όχι στη διάλυση”, σημείωσε ακόμη.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X