Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Κώστα Πασσαλίδη, Μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το επικείμενο συνέδριο του κόμματος.

«Πιστεύω ότι από το συνέδριο και μετά θα μπούμε στην ανάκαμψη που επιζητούμε όλοι γιατί είναι αναγκαιότητα για τη χώρα και το λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέχει από τα προβλήματα της κοινωνίας, αλλά δεν είμαστε στο σημείο που θέλουμε όλοι μας. Η ήττα έχει παρενέργειες και τα απόνερα μας τυραννούν σαν ΣΥΡΙΖΑ. Το συνέδριο θα είναι η αφορμή και μακάρι να πρυτανεύσει η λογική από όλους, τον πρόεδρο και τα στελέχη, ώστε να δώσουμε λύση στα προβλήματα της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ,για την κατάσταση που επικρατεί στα εσωτερικά του κόμματος.

Για το ερωτηματολόγιο είπε πως γενικά μπορεί να χρειαζόταν, αλλά μπορεί να μην ήταν σωστός ο χρόνος που αυτό έγινε. Για τις Ευρωεκλογές, με αφορμή τα ποσοστά που δίνονται στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Πασαλίδης είπε πως δεν ξέρει αν θα είναι τελικά μονοψήφιο το ποσοστό που θα πάρει, καθώς και τα άλλα κόμματα δεν έχουν υψηλά ποσοστά απέναντι στη ΝΔ.

«Σιγά – σιγά η κοινωνία θα αντιδράσει και εδώ θα κριθούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αγώνα πολιτικής επιβίωσης και εδώ δηλώνω αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας», είπε ακόμη, καταλογίζοντας μερίδιο ευθύνης σε όλους προκειμένου να βάλουν μπροστά τα προβλήματα του κόσμου.

«Η κοινωνία βλέπει ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Είναι πολιτική αναγκαιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ και η εικόνα θα αλλάξει», σημείωσε.

Για το συνέδριο, ζήτησε να είναι ανοιχτό με ειλικρινή διάλογο προς την κοινωνία, που θα ξεκαθαρίσει πράγματα πολιτικής ταυτότητας, θεμάτων προς την κοινωνία και σαφών πολιτικών θέσεων.

Η ενασχόληση με τα προβλήματα της κοινωνίας πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα σημείωσε, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετατρέψει την πολιτική ρευστότητα σε πλειοψηφία, αφού σκύψει πάνω στα προβλήματα της κοινωνίας.

Ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις, είπε πως δεν εκτιμά πως θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις, χαρακτηρίζοντας «σημείο καμπής» της Ευρωεκλογές.

«Αγωνιζόμαστε για ένα κόμμα ενεργών μελών», είπε επίσης. Ο κ. Πασσαλίδης χαρακτήρισε ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως είχε φέρει δημοκρατικές τομές στο κόμμα, ενώ συνηγόρησε με τα όσα λέει ο Στ. Κασσελάκης πως χρειάζονται αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το θέμα είναι πως αυτές θα γίνουν και με ποιον τρόπο θα γίνουν.

Τέλος, σημείωσε πως για την Αριστερά υπάρχει παρελθόν σε διασπάσεις, αλλά σημείωσε με έμφαση πως «επιβάλλεται για τη δημοκρατία και για τη χώρα να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος και δυνατός, δρομολογώντας εξελίξεις στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X