Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Κώστα Πασσαλίδη – Μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, συζητώντας την τρέχουσα κατάσταση στο κόμμα.

Σημείωσε πως το να διαιωνίζεται η κατάσταση αυτή για πολύ είναι κακό για τη χώρα και το θέμα αυτό πρέπει να κλείσει μέσα στον επόμενο μήνα, καθώς «ο κόσμος στενάζει και τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία. Αλλιώς είμαστε στο παρά πέντε. Στο τέλος θα βρούμε το δρόμο μας, δεν πιστεύω ότι θα διαλυθούμε», εκτίμησε.

Λέγοντας την άποψή του για το θέμα, σημείωσε πως όλοι έχουν τις ευθύνες του, όλα τα συλλογικά όργανα του κόμματα αλλά και η ηγεσία. «Έπρεπε να βρεθεί μια λύση στα όργανα και όχι στα ΜΜΕ», είπε με νόημα, σημειώνοντας πως ο ίδιος προσωπικά δεν είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Κασσελάκη, όμως εφόσον εκλέχθηκε δημοκρατικά ο χαρακτήρας των εκλογών δεν μπορεί να αλλοιωθεί.

«Δεν κατακτήσαμε ποτέ την πολιτική ενότητα», είπε με έμφαση, λέγοντας πως στο κόμμα υπάρχει κόσμος από πολλά κόμματα, βρέθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ με ένα κοινό πολιτικό πλαίσιο με σκοπό να αλλάξει η χώρα. «Αυτό δεν έγινε ποτέ. Ο συνασπισμός κομμάτων δεν κατόρθωσε να γίνει ενιαίο κόμμα με πολιτική ενότητα», είπε ακόμη, λέγοντας πως και με τον Αλέξη Τσίπρα υπήρχαν διαφωνίες, αλλά η προσωπική του παρουσία και η πολιτική του διαχείριση ήταν καλύτερη.

Αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση που υπήρξε στο πρόσωπο του Κασσελάκη ήδη από την επομένη των εκλογών, τα κομβικά λάθη που έκανε όπως τα “μαύρα ταμεία” αλλά και τη στάση που κράτησε στα social media και την κριτική που δέχθηκε. Ακόμη, στηλίτευσε τη στάση όσων λοιδορούσαν τον Κασσελάκη στις πρωινές εκπομπές, αντί να ασκούν κριτική μέσα στα όργανα του κόμματος.

“Κουράσαμε. Κάναμε από το ’22 οκτώ – εννιά φορές εκλογές”, είπε ακόμη.

 

X