Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Κωνσταντίνο Μπαμπίλα, σκηνοθέτη της παράστασης «ο Μήνας του Μέλιτος».

Ειδικότερα, το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ ανεβάζει μια παράσταση του Θεάτρου – Ντοκουμέντο με θέμα την έμφυλη βία. Ένα σύγχρονο και καυτό πρόβλημα που αφορά όλους, γυναίκες και άντρες. Η παράσταση βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες κακοποιημένων γυναικών αλλά δεν αρκείται μόνο σ’ αυτό.

Ο ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ ξεκινάει τις παραστάσεις από την ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ στην ΚΟΖΑΝΗ. Συγκεκριμένα, θα δοθούν δύο παραστάσεις, την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 Δεκεμβρίου και την ΠΕΜΠΤΗ 14 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ. Με το νέο έτος θα ακολουθήσουν παραστάσεις και στην Πτολεμαΐδα.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης μίλησε για την πρόκληση να βρεθούν γυναίκες που είχαν κακοποιηθεί, πως έγινε η συλλογή του υλικού και πως κατέληξαν στις ιστορίες που παρουσιάζονται επί σκηνής. Περιέγραψε τα συναισθήματα των γυναικών μετά την κακοποίηση, ενώ περιέγραψε και την παράσταση, λέγοντας πως: “Στόχος μας δεν είναι να συγκινήσουμε, να προκαλέσουμε τον οίκτο ή τους μελαγχολήσουμε αλλά να τους εξοργίσουμε, να τους κάνουμε να νοιώσουν την ανάγκη να σταθούν δίπλα στις γυναίκες”.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X