Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Εορδαίας, ο οποίος έκανε απολογισμό των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο δήμο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια μαγική ημέρα, λέγοντας πως η Πτολεμαΐδα είχε να ζήσει τέτοιες στιγμές από εποχές Euro, με τον κόσμο να διασκεδάζει, προσθέτοντας πως ο δήμος πρέπει τώρα να δει τι προβλήματα υπάρχουν ώστε να διορθωθούν τα πάντα για του χρόνου».

«Ο πήχης μπήκε πολύ υψηλά και πρέπει να δούμε πως θα το ξεπεράσουμε για του χρόνου», προσέθεσε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε απολογισμό της παρέλασης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον πολύ καλό συντονισμό της διοργάνωσης και σε όσους συνέβαλαν στο KarvonVal.

Ο κόσμος πλέον θα είναι ψυλλιασμένος και θα θέλει να συμμετάσχει του χρόνου περισσότερο, είπε ο κ. Ιωαννίδης, μιλώντας για την επιφύλαξη του κόσμου που έγινε αδημονία. Επίσης, αναφέρθηκε στην ποιότητα του θεάματος που διατηρήθηκε στην παρέλαση, μια σάτιρα που δόθηκε με ωραίο και ευφάνταστο τρόπο.

«Ο δήμος και οι δημότες έδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν, με ελάχιστα έξοδα», σημείωσε ακόμη, αναφερόμενος σε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση, ώστε να προκύψει ένας θετικός απολογισμός με 10.000 και πλέον κόσμου στους δρόμους.

Επίσης, σημαντικό είναι να αναφερθεί πως η πόλη καθαρίστηκε σε χρόνο ρεκόρ.

«Το πρώτο στίγμα ήταν να γίνει η διοργάνωση και το δεύτερο ήταν ο κόσμος να στηρίξει την τοπική αγορά. Φέτος, επίσης, είχαμε πολύ κόσμο απ’ έξω, κόσμος που ήρθε γιατί ήθελε να μάθει τι έγινε στην Πτολεμαΐδα, από Κοζάνη, Καβάλα, Φλώρινα, Θεσσαλονίκη. Ορθώς βάλαμε την παρέλαση Σάββατο, είναι αστείο να πάς να σκεφτείς ότι θα ανταγωνιστείς κάτι, όταν μπορείς να συναγωνιστείς», σημείωσε αναφορικά με τον κόσμο που βρέθηκε στην πόλη το Σάββατο για την παρέλαση.

Ήδη ο δήμος ξεκινάει προετοιμασία για του χρόνου, σχεδιάζοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων, πέραν μόνο της μεγάλης εκδήλωσης της Τσικνοπέμπτης και της παρέλασης. Επίσης, θα μπει επί τάπητος και το οικονομικό, ώστε μέσα και από χορηγίες και ενισχύσεις να γίνει η διοργάνωση του χρόνου, με εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της Αποκριάς.

Η παρέλαση θα παραμείνει Σάββατο, με τη συμμετοχή ΚΔΑΠ και καταστημάτων της πόλης και θα προστεθούν επιπλέον κομμάτια για τη διοργάνωση του χρόνου.

X