Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε την Καλλιόπη Βέττα, Βουλευτής Κοζάνης – Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ, μετά το τετραήμερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τι μένει πίσω σήμερα για το κόμμα και τα μέλη του.

Ερωτηθείς για το εάν τελικά βγήκε ενισχυμένος ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης μετά τα όλα όσα έγιναν και τις εκλογές που τελικά δεν προχώρησαν, η κ. Βέττα το χαρακτήρισε αρχικά ένα πολύ σημαντικό συνέδριο που έδωσε την ευκαιρία σε 5000 μέλη να έρθουν και να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για το αύριο της κοινωνίας του τόπου και του κόμματος, προσθέτοντας πως καλώς δεν γίνονται οι εκλογές και ότι πρυτάνευσε η λογική:

«Η παρέμβαση Τσίπρα πυροδότησε μια κουβέντα για το εάν θα γίνουν εκλογές ή όχι και τελικά θεωρώ ότι πρυτάνευσε η λογική και θεωρώ ότι σοφά τα μέλη αποφάσισαν ότι δεν θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές γιατί αυτή τη στιγμή δεν μας περισσεύουν δυνάμεις για εσωστρέφεια. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε δυναμωμένος από όλη αυτή τη διαδικασία γιατί το σύνθημα που επικράτησε ήταν : Ανασκουμπωνόμαστε και βγαίνουμε στην κοινωνία για την πρώτη μάχη, τις Ευρωεκλογές».

Αναφορικά με τον κ. Κασσελάκη, η κ. Βέττα είπε πως δόθηκε εντολή να συνεχίσει στον πρόσφατα εκλεγμένο πρόεδρο. Η ίδια ήταν στο προεδρείο όλες τις ημέρες, παρακολουθώντας όλες τις παρεμβάσεις άλλωστε, σημείωσε.

Ερωτηθείς για το εάν ήθελε τις εσωκομματικές εκλογές, η κ. Βέττα απάντησε πως σαφώς δεν ήθελε να διεξαχθούν σήμερα εκλογές και το διατύπωσε με άλλους βουλευτές ζητώντας να μην γίνουν εκλογές αλλά να ενισχυθούν οι διαδικασίες στο κόμμα, ενώ στο τέλος ψηφίστηκε ομόφωνα ένα πολιτικό κείμενο για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις Ευρωεκλογές, απάντησε πως «όλοι κρινόμαστε», τονίζοντας πως ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και θα δείξουν το μέλλον οι εξελίξεις, αισιοδοξώντας ότι το κόμμα θα πάει πολύ καλά στις εκλογές γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εναλλακτικές προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία (ακρίβεια, ιδιωτικοποιήσεις και ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, ακρίβεια στα φάρμακα, ιδιωτικοποίηση στην υγεία, αγροτικά κ.α.).

«Έχουμε προτάσεις συγκεκριμένες και κοστολογημένες και αν ξεφύγουμε από τα όσα εστιάζουν αυτή τη στιγμή τα κανάλια, θα φανεί το σημαντικό έργο που κάνουμε εντός και εκτός Βουλής», είπε επίσης.

«Δεν ήταν εύκολη περίοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό μας οδήγησε σε μια εσωστρέφεια», ανέφερε επίσης, μιλώντας γα την ήττα στις εκλογές, την παραίτηση Τσίπρα και τη διάσπαση που ακολούθησε, προσθέτοντας πως «χάσαμε το δάσος, που είναι η Ελληνική κοινωνία στην οποία πρέπει να απευθυνθούμε».

Η κ. Βέττα αναφέρθηκε στην έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης και τα προβλήματα της κοινωνίας, ενώ για τα προβλήματα της περιοχής, είπε ότι παραμένει πρώτη σε ανεργία νέων και ακόμη χρήματα δεν έχουν έρθει στην περιοχή.

Ερωτηθείς για το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε πως είναι ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε τον Συνασπισμό από κόμμα διαμαρτυρίας και διατύπωσε κυβερνητική πρόταση, κυβερνώντας με μεγάλη επιτυχία: «Πήρε μια χώρα κατεστραμμένη και την οδήγησε εκτός μνημονίων και μεγάλο οικονομικό μαξιλάρι. Κατάφερε ενώ βρήκε άδεια ταμεία, να βγάλει τα χώρα από τα μνημόνια. Αυτά δεν είναι λίγα.  Εμείς σαν κόμμα λειτουργούμε με όργανα. Υπάρχουν οι θέσεις και η πολιτική μας. Θα έχουμε ενότητα και δράσεις χωρίς εξωστρέφεια. Το κόμμα σέβεται τις απόψεις των απλών μελών», προσέθεσε, μιλώντας για το δημοκρατικό αυτό προνόμιο του κόμματος.

Τέλος, ερωτηθείς για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, απάντησε πως το απαγορεύει το Σύνταγμα και θα έπρεπε να το σεβόμαστε. Επίσης, τόνισε πως το να νομοθετούνται σήμερα ιδιωτικά πανεπιστήμια σήμερα εξυπηρετούν funds της αγοράς, ενώ αποδιοργανώνονται τα περιφερειακά πανεπιστήμια, «χτυπώντας καμπανάκι» για μείωση φοιτητών ακόμη και στη Δ. Μακεδονία.

«Απαξιώνεται το δημόσιο σχολείο και Πανεπιστήμιο και αποκλίνουμε από την Ευρώπη», συμπλήρωσε επίσης, λέγοντας πως θα δημιουργούνται φοιτητές δύο ταχυτήτων.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X