-Κύριε Χρυσοχοϊδη, έχω ορισμένες απορίες:
α/. Κατά πως εκτιμήσατε και διαπιστώσατε εσείς ως αρμόδιος υπουργός, στα 2 εμπλεκόμενα Αστυνομικά τμήματα έγιναν μέσα στον ελάχιστο χρόνο των 10 λεπτών, τραγικά λάθη, παραλείψεις, ολιγωρίες ή δεν εκδηλώθηκε το ανάλογο ενδιαφέρον από τους εν υπηρεσία αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της μια νεαρή κοπέλα! Επί τούτου, ουδέν σχόλιο!
β/. Άμεσα λοιπόν θέσατε σε διαθεσιμότητα τους ευθέως εμπλεκόμενους αστυνομικούς, ως υπεύθυνους για το τραγικό και μοιραίο συμβάν της δολοφονημένης κοπέλας και δικαίως θα έλεγα, αν έχει σημασία η δική μου κρίση!
γ/. Μεταξύ αυτών, σε διαθεσιμότητα τέθηκε και ο απουσιάζον Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος και αναρωτιέμαι γιατί;
(1). Είχε άμεση εμπλοκή στο συμβάν; ΟΧΙ!
(2). Ενημερώθηκε μήπως και ενήργησε λάθος ή έδωσε λάθος οδηγίες; ΟΧΙ!
(3). Θεωρήθηκε ότι είναι αυτός υπεύθυνος για τα ανεύθυνα και μη καταλλήλως εκπαιδευμένα αστυνομικά όργανα, οποιουδήποτε βαθμού και θέσης του αστυνομικού τμήματος του; ΟΧΙ!
(4). Έκρινε αυτός και ενέκρινε ο ίδιος την τοποθέτηση των αστυνομικών, που στελεχώνουν το Αστυνομικό Τμήμα που τον ορίσατε διοικητή; ΟΧΙ!
(5). Είναι και ποιος αρμόδιος, αφενός για την άρτια εκπαίδευση των αστυνομικών και ποιος για την τοποθέτηση του κατάλληλου ατόμου στην κατάλληλη θέση; Μήπως το Υπουργείο σας και εσείς, καθώς διατηρείτε τον ατομικό φάκελο του καθενός και γνωρίζετε απόλυτα τις επαγγελματικές του γνώσεις και ικανότητες;
(6). Αφού λοιπόν θεωρήθηκε και του χρεώθηκε ευθύνη με μόνο την αρχή *ο διοικητής είναι υπεύθυνος για ότι πράττει ή παραλείπει να πράξει η υπηρεσία του* και με βάση αυτή την θεωρία, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, εκτιμώ πως και εσείς προσωπικά στην επέκταση της ιεραρχικής εξάρτησης ως πολιτικός προϊστάμενος αυτού του διοικητού, θα πρέπει με ανάλογη τόλμη, να αναλάβετε την αναλογούσα και μάλλον πλέον βαρύνουσα ευθύνη και ως εκ τούτου αναμένουμε ως *ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ*, έστω και για λόγους ευθιξίας!
-Άλλως και διόλου τιμητικό για εσάς, αντιλαμβάνομαι και δημόσια διατυπώνω την άποψή μου, ότι η διαθεσιμότητα του διοικητή του τμήματος, όπως συμβαίνει συχνά τελευταία σε ανάλογα περιστατικά, εξυπηρετεί δύο σκοπούς!
α/. Αφενός τον άμεσο κατευνασμό της οργής της κοινής γνώμης με την ψευδαίσθηση και την παραπλάνηση του, πως το Υπουργείο σας δεν φέρει καμία ευθύνη -αποποιείται ευθυνών εγώ λέω- και πως άμεσα τιμωρεί τους υποτιθέμενους ενόχους και
β/. Αφετέρου, χρησιμοποιούνται και χρησιμοποιείτε τους εκ θέσεως αδύναμους κρίκους, τους φέροντες δηλαδή στολή, ως εξιλαστήρια θύματα, επειδή ακριβώς σας βολεύει προσωπικά και σας εξυπηρετεί πολιτικά, νομίζοντας όλοι σας, ότι ο λαός εθελοτυφλεί και δεν έχει την πρέπουσα κρίση, για να καταλογίζει ευθύνες όπου και σε όποιον πρέπει;
-Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν, είχε πει το εξής: *Σκοπός του κράτους πρόνοιας, είναι να εξαφανίσει την ανάγκη ύπαρξής του* και μάλλον, στην χώρα τούτη όλοι σας, προσπαθείτε να τον διαψεύσετε, γιατί ακριβώς αποφεύγετε να ορίσετε *το κράτος πρόνοιας* και πολύ περισσότερο να το καταφέρετε, σαν πολιτικό σας στόχο!
-Κλείνω με την δημόσια ομολογία μου: *Έκανα τεστ νοημοσύνης και τ΄ αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά*! Συνιστώ συνεπώς και καλόν είναι, να το αποφύγουν ορισμένοι, γιατί εγώ απλά το έκανα, επειδή έχω την αδυναμία να αποδεχθώ το αποτέλεσμά του!

Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης
Πρόσφυγας αδικοχαμένων πατρίδων
Έλλην το γένος, Μακεδνός
Πατριώτης κατά το ήθος
Σκεπτόμενος κατά το έθος
Εκφραζόμενος κατά το είκος
Χριστιανός Ορθόδοξος

X