Περισσότεροι από 150 φοιτητές, προσωπικό και απόφοιτοι φέρεται να έχουν διαγνωστεί με καρκίνο και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με το πανεπιστημιακό κτίριο στη Βόρεια Καρολίνα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αίθουσες διαλέξεων και διδασκαλίας ήταν φτιαγμένες από τοξικά χημικά υλικά.

Περιπτώσεις λεμφώματος, καρκίνου του θυρεοειδούς όπως και του μαστού έχουν αναφερθεί, μεταξύ άλλων, σε ασθενείς-φοιτητές του Poe Hall, ενός κτιρίου της τάξης του Πανεπιστημίου στη Βόρεια Καρολίνα (NC State).

Το κτίριο του Πανεπιστημίου έβαλε «λουκέτο» το Νοέμβριο του 2023 εν μέσω αναφορών για έκθεση των φοιτητών και του προσωπικού σε πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCB).

Πρόκειται για τοξικές χημικές ουσίες που σχετίζονται με τον καρκίνο, σχολιάζει η Daily Mail.

Έρευνα που διεξήχθη τον προηγούμενο μήνα διαπίστωσε ότι τα επίπεδα τον τοξικών αυτών ουσιών (PCB) σε πέντε αίθουσες του Πανεπιστημίου ήταν 38 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα.

Το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας αντιμετωπίζει τώρα αγωγές στις οποίες προχώρησαν οι συγγενείς ορισμένων από των 152 ασθενών που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Η Σάρα Γκλαντ απεβίωσε σε ηλικία 35 ετών. Μητέρα ενός παιδιού, ονειρευόταν μόλις τελειώσει τις σπουδές της, να ασχοληθεί με τα κοινά.

πηγή

X