Περιφερειακό Συμβούλιο που έμοιαζε περισσότερο με αρένα(ευτυχώς μόνο σε επίπεδο λεκτικών, αλλά έντονων αντιπαραθέσεων) και καταστάσεις οι οποίες ουδέποτε έχουν σημειωθεί στην αίθουσα, διαδραματίστηκαν στα περίπου 10 λεπτά που μεσολάβησαν από τη διακοπή της ζωντανής σύνδεσης μέχρι την επιστροφή, με τον Πρόεδρο του σώματος, Νίκο Σαμαρά, να ανακοινώνει την οριστική λήξη.

Λίγο πριν είχε αναγκαστεί να διακόψει τη συνεδρίαση καθώς η ένταση είχε ξεπεράσει κάθε όριο, με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Πασχάλη Χαρούμενο, να διακόπτει συνεχώς τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου και στη συνέχεια να έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Γιώργο Κασαπίδη.

Στα λίγα λεπτά που η ζωντανή σύνδεση συνεχιζόταν, αλλά χωρίς ήχο, ο Γιώργος Κασαπίδης φαίνεται να πλησιάζει τον Πασχάλη Χαρούμενο και κάτι να του λέει σε έντονο ύφος, ενώ στη συνέχεια αποχωρεί για τη θέση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση ανέβηκε ακόμα περισσότερο καθώς εξαπολυόταν εκατέρωθεν προσωπικές μομφές, με τον Πασχάλη Χαρούμενο να κατηγορεί τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου ότι είχε θέση ευθύνης δίπλα στον πρώην Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρι Κουκουλόπουλο και δεν έκανε τίποτα για τους αγρότες.

Επίσης έστρεψε τα βέλη και στον Γιώργο Κασαπίδη, υποστηρίζοντας πως ο Βουλευτής δεν έπραξε τα δέοντα για τον πρωτογενή τομέα, με τον πρώην Περιφερειάρχη να απαντά επίσης σε προσωπικό τόνο:

«Εμείς σε βοηθήσαμε όταν είχες προβλήματα, είναι αχαριστία αυτό. Όλοι οι αχάριστοι είστε εναντίον μου…».

Η φράση περί αχαριστίας προκάλεσε και τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλο, ο οποίος είχε μια λεκτική αντιπαράθεση με τον Γιώργο Κασαπίδη, ενώ τα πράγματα πήγαν να ξεφύγουν όταν Πασχάλης Χαρούμενος και Θωμάς Μάνος αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες για παλαιότερα ζητήματα.

Η επέμβαση των ψυχραιμότερων απέτρεψε τα χειρότερα, με την ένταση πάντως να συνεχίζεται, τον Γιώργο Κασαπίδη να μιλά για παράνομες επιδοτήσεις που κάποιοι λυμαίνονται στη Δυτική Μακεδονία αλλά και να ζητά από τον Περιφερειάρχη να φέρει θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το ποια μέλη του ή συγγενικά τους πρόσωπα έχουν κάνει αίτηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην περιοχή.

Λίγο νωρίτερα η αίθουσα μύριζε μπαρούτι, όταν στη συζήτηση για την απόφαση στήριξης των αγροτών η αντιπολίτευση κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή για κωλυσιεργία και πολιτική σκοπιμότητα.

Μάλιστα η Γεωργία Ζεμπιλιάδου απευθυνόμενη στον Γιώργο Αμανατίδη του είπε πως «δεν είσαι πλέον Διευθυντής της ΑΝΚΟ, αλλά Περιφερειάρχης», ενώ έστρεψε τα βέλη της και κατά του Νίκου Σαμαρά σημειώνοντας πως «δεν είσαι γιατρός, αλλά Πρόεδρος του σώματος».

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κατέκρινε την περιφερειακή αρχή για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα με τους αγρότες, υποστηρίζοντας πως 22 μέρες μετά δεν υπάρχει απόφαση:

«Είτε από ανικανότητα, είτε από πολιτική σκοπιμότητα δεν δώσατε ένα όπλο στους αγρότες».

Λίγο νωρίτερα σκληρή κριτική άσκησε και ο Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος υποστήριξε πως η περιφερειακή αρχή φέρει βαθιά ευθύνη για το ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει απόφαση στήριξης των αγροτών και έκανε λόγο για σκοπιμότητα.

Κάπου εκεί ο Πασχάλης Χαρούμενος άρχισε να αντιδρά, με το Γιώργο Κασαπίδη να του λέει από μικροφώνου:

«20 μέρες τι έκανες, ποιους κορόιδευες, άσε τα προσωπικά. Σε βοηθήσαμε όσο δεν έπαιρνε».

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X