Η Δυτική Μακεδονία, μια περιοχή γνωστή για τις λίμνες της, κατέχει πια μια ξεχωριστή θέση στο παγκόσμιο κωπηλατικό στερέωμα. Πέντε αθλητές που κατέκτησαν τις τελευταίες μέρες χρυσά και ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στον Καναδά, προέρχονται από συλλόγους της Δυτικής Μακεδονίας, αποδεικνύοντας ότι αυτή η γωνιά της Ελλάδας μπορεί και αναδεικνύει πρωταθλητές.

Η λίστα των επιτυχιών είναι εντυπωσιακή: Ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης από τον Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης, ο Νίκος Χωλόπουλος από τον Ναυτικό Όμιλο Μαυροχωρίου, η Ευαγγελία Αναστασιάδου από τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς, η Γαβριέλα Λιόλιου επίσης από τον Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης, και η Ζωή Φίτσιου από τον Ναυτικό Όμιλο Μαυροχωρίου, όλοι ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, κουβαλώντας τις ελπίδες και τα όνειρα μιας ολόκληρης περιοχής. Με τέσσερα χρυσά και το ασημένιο της Φίτσιου, η επιτυχία δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία. Η Δυτική Μακεδονία, με τις άφθονες λίμνες της, όπως η λίμνη Ορεστιάδα στην Καστοριά και η λίμνη Πολυφύτου στα Σέρβια, προσφέρει ιδανικές συνθήκες για κωπηλασία. Έτσι, η περιοχή αναπτύσσει πλέον μια παράδοση στον συγκεκριμένο αθλητισμό, με αθλητές που διαπρέπουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Βέβαια, να τονίσουμε ότι είναι σημαντικό να στηρίζουμε αυτούς τους αθλητές αλλά και τους συλλόγους τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς οι επιτυχίες τους δεν είναι απλώς προσωπικές, αλλά αντανακλούν τη δυναμική και τις δυνατότητες ολόκληρης της περιοχής. Τα παιδιά αυτά βάζουν τη Δυτική Μακεδονία στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη, και το μέλλον μπορεί να τους επιφυλάσσει ακόμα περισσότερες διακρίσεις.

X