Για κοινή γραμμή των τριών Δήμων, Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου σχετικά με τα ζητήματα που έχουν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Ενέργειας και τη ΔΕΗ, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Κοζάνης, απαντώντας σε ερώτημα του Λάζαρου Μαλούτα για την πορεία υπογραφής της σύμβασης παροχής θερμικής ενέργειας της Διαδημοτικής Επιχείρησης Τηλεθερμάνσεων.

Ο Γιάννης Κοκκαλιάρης, αναφέρθηκε σε κόκκινες γραμμές που ισχύουν για τους τρεις Δήμους και αποκάλυψε πως τη Μ. Τετάρτη στο γραφείο του θα υπάρξει εκ νέου κοινή σύσκεψη με Παναγιώτη Πλακεντά και Γιάννη Λιάση, ώστε να επικαιροποιηθούν οι θέσεις τους πριν τη συνάντηση με το Υπουργείο Ενέργειας και τη ΔΕΗ για τρίτη φορά.

«Για εμάς κόκκινη γραμμή είναι το πλαφόν τιμής του αερίου. Δεν έχει μελετηθεί εναλλακτική λύση, δεν δέχεται να ακούσει κανείς για πρασίνισμα, δεν μας λέει κανείς για το πλαφόν», τόνισε και πρόσθεσε πως υπάρχουν έξι(6) βασικά σημεία τα οποία είναι προς διαπραγμάτευση.

«Μας ζητούν να  μπουν οι Δήμοι ως εγγυητές, είναι πολιτικό το θέμα. Δεν μπορούμε να λέμε το 2025 ότι κλείνουν όλα. Δε ξέρουμε την μονάδα βάσης».

Ο Λάζαρος Μαλούτας ζήτησε το θέμα να έρθει ως κανονικά θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, με το Δήμαρχο Κοζάνης να δεσμεύεται ως προς αυτό, ενώ έκανε αναφορά στη ΔΕΗ λέγοντας πως πλέον είναι μια ιδιωτική εταιρεία με τα δεδομένα να αλλάζουν συνεχώς και ζήτησε από το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην περιοχή.

X