Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας η 8η Μαρτίου. Μια γιορτή η οποία εμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και θεσμοθετήθηκε επίσημα τον 1977 από τον ΟΗΕ με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών .

Η ημέρα δίνει την ευκαιρία να δούμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί αλλά και πόσο μακρύ δρόμο έχουμε ακόμα να διανύσουμε.

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε σαν ΕΛ.ΑΣ φαινόμενα με γυναικοκτονίες, ενδοοικογενειακή βία με θύματα γυναίκες καθώς και πολλά περιστατικά σεξουαλικής βίας. Ο ρόλος της γυναίκας στην εποχή μας και ιδιαίτερα στην Ελληνική Αστυνομία είναι πολύπλευρος. Είναι μητέρα , σύζυγος , εργαζόμενη κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Έτσι σήμερα με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, της ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Κοζάνης διοργανώθηκε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας με σκοπό να τιμήσουμε τις γυναίκες αστυνομικούς .

Προσφέρθηκαν λουλούδια, γλυκά και από ένα μικρό δωράκι σε όλες τις γυναίκες αστυνομικούς που υπηρετούν στην Διεύθυνση μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος κ.Κωνσταντίνος ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ και η Αντιπεριφερειάρχης παιδείας και αθλητισμού Δυτικής Μακεδονίας κα. Όλγα Πουταχίδου. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες, χρόνια πολλά στις γυναίκες αστυνομικούς.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΛΕΩΦ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΤΗΛ. & ΦΑΞ: 24610 37777
e-mail: [email protected]
Facebook: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης
Website: www.eayk.gr

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X