Στα πλαίσια της περιοδείας της ανά την Ελλάδα η ΓΣΕΕ. απέστειλε πολυμελές κλιμάκιό της στη Πτολεμαΐδα , προκειμένου να ενημερωθούν εργαζόμενοι και πολίτες για την επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Απριλίου .
Η επίσκεψη των συνδικαλιστικών στελεχών της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος , ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας- Εορδαίας , όπου τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος Αναστάσιος Τσιλφίδης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Παύλος Μουρατίδης και μέλη του Συνδικάτου .

Μιλώντας στο e-ptolemeos οι επικεφαλής του κλιμακίου Μουτάφης Ευάγγελος Γραμματέας Οργανωτικού της ΓΣΕΕ και ο Αναπληρωτής Γ. Οργανωτικού Καταναλωτών Απόστολος Ραυτόπουλος αναφέρθηκαν στους λόγους της απεργιακής κινητοποίησης που είναι : η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τονίζοντας μεταξύ άλλων:” Απαιτούμε αύξηση μισθών πέραν του κατώτατου μισθού για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών. Άμεση επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογική Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες. Αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους και των τιμών . Προστασία των καταναλωτών και πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής “.

Το δικό του κάλεσμα απηύθυνε προς όλους, εργαζόμενους και πολίτες και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας Αναστάσιος Τσιλφίδης, τονίζοντας ότι εκτός από τα βασικά γενικά αιτήματα υπάρχουν και ειδικότερα που απασχολούν την περιοχή μας όπως το ζήτημα της Απολιγνιτοποίησης , που χρήζει προτεραιότητας και άλλα όπως το ενδεχόμενο κατάργησης του Ειρηνοδικείου της Πτολεμαΐδας.

Στη συνέχεια τα συνδικαλιστικά στελέχη και τα μέλη του κλιμακίου περιόδευσαν στα κεντρικά σημεία της Πόλης, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια για την Γενική Απεργία της 17ης Απριλίου 2024 .

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X