Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Αμυνταίου, εκπέμποντας “S.O.S” για το κλείσιμο της κλινικής, όπως σημειώνουν με ανησυχία, καθώς αυτή τη στιγμή δεν νοσηλεύεται κανένας θεραπευόμενος.

Η κλινική παραμένει κλειστή, με τους εργαζόμενους να απευθύνουν κάλεσμα προς όλους τους φορείς προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους, με στόχο να στόχο όπως λένε να επαναλειτουργήσει η κλινική και  να μην υποβαθμίζεται η δημόσια αποκατάσταση.

Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα για θέματα που αφορούν το Αμύνταιο και τη Φλώρινα

Η κλινική λειτουργεί αδιαλείπτως 13 έτη, προσφέροντας στους πολίτες υψηλές και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, παρέχοντας 30 δημόσιες κλίνες αποκατάστασης. Το ΚΕ.Φ.Ι.Απ ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2004. Από τότε ως το 2008 δούλευε ως ημερήσιο. Το 2009 άνοιξε πιλοτικά την κλινική για ένα χρόνο. Το 2010 επανήλθε επανήλθε στην ημερήσια λειτουργία και από το 2011 έως και τις 30/8/24 προσέφερε τις υπηρεσίες του άοκνα επί 24ώρου.

Σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΚΕ.Φ.Ι.Απ., οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως η ιατρική ομάδα της δομής έδωσε εξιτήρια στους νοσηλευόμενους ασθενείς λόγω ολοκλήρωσης των θεραπευτικών τους προγραμμάτων και από την άλλη, στις αιτήσεις εισαγωγής που υπήρχαν κάποιες απαντήθηκαν αρνητικά και κάποιες εκκρεμούν.

Όλο αυτό, τονίζεται, είχε ως αντίκτυπο το κλείσιμο της κλινικής, με αντίκτυπο τόσο στους πολίτες που δεν έχουν την οικονομική άνεση να προσφύγουν στα ιδιωτικά κέντρα, όσο και στο προσωπικό το οποίο βρίσκεται μετέωρο και χωρίς αντικείμενο από υπαιτιότητα άλλων, όπως αναφέρουν, καλώντας παράλληλα «Συλλόγους ΑΜεΑ και μη, φορείς και τοπικούς άρχοντες, εκκλησία και πολίτες», να συμπαρασταθούν στο πλάι τους για να επαναλειτουργήσει η δομή, που είναι μια από τις δύο δημόσιες στη χώρα και η μοναδική εκτός Αθηνών, καλύπτοντας περιστατικά από όλη την Ελλάδα.

Σε επικοινωνία του «Π» με τον δήμαρχο Αμυνταίου Γιάννη Λιάση για το θέμα, ο ίδιος τόνισε πως έκανε επαφές με του αρμόδιους φορείς για να ενημερωθεί σχετικά για το ζήτημα, επικοινώνησε με τον βουλευτή Φλώρινας, θα αποστείλει σχετική επιστολή στο Υπουργείο Υγείας, ενώ θα γίνουν επαφές με τον αρμόδιο ΥΠΕάρχη, καθώς και τον διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας, καθώς το ΚΕ.Φ.Ι.Απ. είναι υπό τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η απόφαση για μη νέες εισαγωγές νοσηλευόμενων φαίνεται πως πάρθηκε από την ιατρική επιτροπή της δομής, με το προσωπικό κατά πληροφορίες να αγγίζει τα 58 άτομα.

X