Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η βροχόπτωση που αναμένεται να πλήξει κυρίως τη Μακεδονία, από το απόγευμα της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Μεταβολή του καιρού αναμένεται από απόγευμα της Πέμπτης 29/02 έως το Σάββατο 02/03. Ισχυρές κατά τόπους βροχές με σημαντικά αθροιστικά ύψη υετού θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και ιδιαίτερα στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατηγορίας 3 (Σημαντική) η βροχόπτωση που έρχεται σε Μακεδονία από το απόγευμα της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου

Όπως φαίνεται στον σχετικό χάρτη, στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας ο αθροιστικός υετός προβλέπεται να ξεπεράσει κατά τόπους τα 150 χιλιοστά.».”

Σε ξεχωριστή/συμπληρωματική ανακοίνωση, το meteo.gr αναφέρεται το παρακάτω:

“Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας (νομοί Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας) τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά και να φέρουν μεγάλα αθροιστικά ύψη υετού.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή 01/03 κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).”

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X