Εκατοντάδες κόσμου, μαζί με τη σεπτή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ειρηναίου απήλαυσαν το εξαίρετο θεατρικό έργο “Άγιος Λουκάς ο ιατρός”  στο προαύλιο του περικαλλούς Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδος.

Οι 19 ερασιτέχνες ηθοποιοί, νέοι και νέες των κατηχητικών της ενορίας, απέδωσαν άριστα τους ρόλους τους κάτι το οποίο επιβεβαίωσε περίτρανα το χειροκρότημα του κόσμου.

Την θεατρική παράσταση “υπογράφει” η ταλαντούχα σκηνοθέτης Τζένη – Βέφα Βουνοτρυπίδου, η οποία πριν την έναρξη του έργου απηύθυνε ευχαριστίες, πρωτίστως στον Άγιο Λουκά η ευλογία του οποίου συνόδευε αυτή την προσπάθεια, στον Προϊστάμενο του Ναού και εμπνευστή της ιδέας Πρωτοπρεσβύτερο Θεόφιλο Φραγκουλίδη, αλλά και προς όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του.

Με το πέρας της παράστασης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ειρηναίος λαμβάνοντας τον λόγο, τόνισε πως αισθάνθηκε περήφανος και συγκινημένος για τα νέα παιδιά της ενορίας και ότι η πράξη τους αυτή θα μπορούσε να έχει το αποτέλεσμα που έχει ένα κήρυγμα και αυτό δεν είναι άλλο από την ωφέλεια που αποκτάει ο κόσμος. Επιπλέον, σημείωσε πως ενθουσιάστηκε τόσο πολύ λέγοντας χαρακτηριστικά: ” Αυτό το θεατρικό, δεν θέλω να μείνει εδώ, δε θέλω να μείνει μόνο στην Πτολεμαΐδα, θα το πάμε παντού ! Με την αρχή, εφόσον συμφωνείτε, να γίνει από την πόλη της Φλώρινας. Σε αυτή την προσπάθεια θα με έχετε δίπλα σας “.

Στην παράσταση παρέστησαν ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, λοιποί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

Υπενθυμίζουμε πως το έργο θα παρουσιαστεί και αύριο Τετάρτη 11 και μεθαύριο Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

X