Πληθαίνουν οι τηλεφωνικές απάτες στην Πτολεμαΐδα. Τελευταίο θύμα ήταν 60χρονος συμπολίτης μας που σήμερα το πρωί (Τετάρτη) δέχτηκε τηλεφώνημα από απατεώνες οι οποίοι προσποιούμενοι τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ, του έλεγαν ότι η σύζυγος του χτύπησε ένα παιδί με το αυτοκίνητο και χρειαζόταν αμέσως χρήματα ώστε να αποφευχθούν οι μηνύσεις από τους γονείς. Αργότερα δε, του είπαν ότι δήθεν το κοριτσάκι έχασε τη μάχη με τη ζωή, και του ζήτησαν πολύ μεγαλύτερο ποσό.
Αν και ο ίδιος πανικοβλήθηκε στην αρχή καθώς οι εκβιαστές ήταν “επαγγελματίες του είδους” και κινήθηκαν αριστοτεχνικά, μετά από επικοινωνία που είχε με φιλικό του πρόσωπο κατέληξαν ότι πιθανόν να είναι απάτη το όλο θέμα. Ακολούθως, και αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ που δεν του επέτρεπε και να σκεφτεί λογικά, το θύμα πήρε την σύζυγο του τηλέφωνο ώστε να επιβεβαιώσει την ορθότητα ή μη των λεγομένων των εκβιαστών.
Η σύζυγος του τον ενημέρωσε πως επρόκειτο για απάτη καθώς η ίδια συνέχιζε κανονικά τη μέρα της, και μόλις αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει κάλεσαν αμέσως στην αστυνομία. Με τις οδηγίες των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας κλείστηκε “ραντεβού” σε parking supermarket περιφερειακά της πόλης, έτσι ώστε να δοθούν τα χρήματα. Οι βουλγαρικής καταγωγής εκβιαστές την πάτησαν σαν πρωτάρηδες και έτσι στο ραντεβού με το θύμα τους περίμεναν και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο αυτόφωρο.
Επισημαίνεται για άλλη μία φορά ότι οι συμπολίτες μας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τις επικοινωνίες που έχουν με αγνώστους καθώς οι προσπάθειες να αποσπάσουν χρήματα άγνωστοι όλο και πληθαίνουν.
X