Καστοριά: Εντυπωσιακά ποσοστά πληρότητας για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου – Μηδενική διαθεσιμότητα και στη Φλώρινα

«Δεν βρέθηκαν καταλύματα στον προορισμό Φλώρινα». Αυτό το μήνυμα διαβάζουν τις τελευταίες ημέρες σε ιστοσελίδες αναζήτησης καταλυμάτων όσοι τις επισκέπτονται θέλοντας να κάνουν κράτηση για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Η περίπτωση της Φλώρινας δεν είναι η μοναδική καθώς στους περισσότερους δημοφιλείς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας η διαθεσιμότητα είναι από μικρή έως ανύπαρκτη. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα Γρεβενά, με τη διαθεσιμότητα να είναι μηδενική.

Αιτία η διάθεση Βορειοελλαδιτών και μη να εκδράμουν εκτός της πόλης όπου ζουν καθώς έχουν τη δυνατότητα να γιορτάσουν την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου με ένα τριήμερο, από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα. Όσο, δε, για τους Θεσσαλονικείς, αυτοί συνδυάζουν και την ημέρα του Αγίου Δημητρίου, του πολιούχου τους, που πέφτει το Σάββατο 26 Οκτωβρίου.

Οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία καταγράφουν υψηλά ποσοστά, ενώ και η ζήτηση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι αυξημένη. Την τιμητική τους έχουν οι χειμερινοί προορισμοί καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου και οι εκδρομείς επιθυμούν να απολαύσουν τη φύση συνδυάζοντάς τη με ηρεμία και ξεκούραση.

Η Καστοριά καταγράφει εντυπωσιακά ποσοστά πληρότητας, φτάνοντας το 97%. Σε τριάστερο ξενοδοχείο, δίκλινο δωμάτιο, με πρωινό, κοστίζει 320 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ σε Airbnb, δύο δωματίων, 170 ευρώ το βράδυ.

Στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας η πληρότητα αγγίζει το 78% με τις τιμές ανά διανυκτέρευση σε ξενώνα να κυμαίνονται από 120 έως 300 ευρώ.

Τα Ιωάννινα παρουσιάζουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά πληρότητας, φτάνοντας το 98%. Με τις βελτιωμένες συγκοινωνιακές υποδομές, όπως η Ιόνια Οδός και η Εγνατία Οδός, η πόλη των Ιωαννίνων έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για χειμερινές αποδράσεις. Οι τιμές των Airbnb για το τριήμερο ξεκινούν από 590 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως διαθεσιμότητα εμφανίζουν μόνο πεντάστερα ξενοδοχεία, με το κόστος για δίκλινο δωμάτιο, ανά βραδιά, να αγγίζει τα 320 ευρώ.

Το Μέτσοβο, γνωστό για τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και την πανέμορφη φυσική του ομορφιά, παρουσιάζει πληρότητα 91%. Οι τιμές μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία 150 τμ, κατάλληλη για παρέες ή οικογένειες, φτάνει στα 790 ευρώ, ενώ σε ξενοδοχείο δύο αστέρων το δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 130 ευρώ.

Στο 92% είναι η πληρότητα στη λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα. Σε τετράστερο ξενοδοχείο, η τιμή ανά βραδιά του δίκλινου δωματίου, με πρωινό, είναι στα 300 ευρώ, ενώ σε ξενώνα στα 135 ευρώ.

Πηγή: https://www.voria.gr

X