Δεν υπάρχει διακοπή ρεύματος στην Τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας, παρά τα όσα ακούστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης από επίσημα χείλη και προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση και πολιτικό ζήτημα απέναντι στη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» το ρεύμα δεν έχει κοπεί, με τη ΔΕΗ να τονίζει στο εξώδικό της πως η ΔΕΤΗΠ έχει περιθώριο 15 ημερών να διευθετήσει τις όποιες υποχρεώσεις της, ειδάλλως θα προχωρήσει στις ενέργειες που προβλέπονται.

Είναι προφανές πως η σκληρή διαπραγμάτευση για τις Τηλεθερμάνσεις, με τη ΔΕΗ να αναμένει την συμφωνία των Δήμων για τη ΣΗΘΥΑ, το Υπουργείο Περιβάλλοντος να θέλει να κλείσει το θέμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και τους Δήμους να προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, έχει οδηγήσει σε μια σκληρή παρτίδα πόκερ, όπου όλες οι πλευρές παίζουν τα δικά τους χαρτιά.

Το ερωτηματικό πάντως παραμένει, γιατί ενώ δεν έχει η ΔΕΗ προβεί σε ενέργεια διακοπής τους ρεύματος, υποστηρίχτηκε κάτι τέτοιο σε δημόσια συνεδρίαση, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εντός της αίθουσας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

X