Απέρριψε, τελικά, το δικαστήριο την νέα αίτηση που κατέθεσε χθες Τρίτη η ΔΕΤΗΠ για έκδοση νέα προσωρινής διαταγής, σύμφωνα με την οποία ζητούσε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης να λάβει απόφαση επιμήκυνσης του ποσού που οφείλει η επιχείρηση προς τη ΔΕΗ ΑΕ, για το μεγάλο ποσό που οφείλεται, απόρροια της λειτουργίας των ηλεκτρολέβητων.

Το δικαστήριο που εξέδωσε σήμερα Τετάρτη την απόφασή του έκρινε ότι ισχύει η προηγούμενη απόφασή του, καθώς δεν παρουσιάστηκαν νεότερα στοιχεία, όπως έκρινε στην απόφασή του, ώστε να αλλάξει κάτι ως προς τις καταβολές του ποσού που οφείλεται.

Πλέον μονόδρομος για την ΔΕΤΗΠ είναι η εξεύρεση πολιτικής λύσης στο μείζων πρόβλημα, ειδάλλως θα χρειαστεί να βρει νέο πάροχο ηλεκτρονικού ρεύματος, κάτι που θα είναι δύσκολο δεδομένης της κατάστασης.

Θυμίζουμε ότι η ΔΕΗ έχει δηλώσει ήδη στον ΑΔΜΗΕ ότι παύει να είναι ο πάροχος της επιχείρησης, με τον ΑΔΜΗΕ να αναμένει δήλωση παρόχου.

Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο για την επιχείρηση που επιζητά την εξεύρεση μιας λύσης με κάθε τρόπο, με απώτερο σκοπό να μπορέσει να ξεκινήσει απρόσκοπτα η παροχή θερμικής ενέργειας στα μέσα του Οκτωβρίου, προς τα νοικοκυριά.

Θυμίζουμε ότι η ΔΕΤΗΠ είχε καταβάλλει μέσα στον Αύγουστο ποσό 500.000 ευρώ από τα 2,5 εκ. ευρώ που όριζε η δικαστική απόφαση ότι όφειλε ως πρώτη δόση και μια δεύτερη αντίστοιχη δόση (σ.σ. 2,5 εκ. ευρώ), ορίζεται πως πρέπει να δοθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Η ΔΕΤΗΠ στην αίτηση που απέρριψε σήμερα το δικαστήριο ζητούσε να καταβάλει ποσό 500.000 ευρώ.

X