Η Κυριακή εκτός από τους μεγάλους νικητές, είχε και τους ηττημένους.

Σε Περιφέρεια και Δήμο Κοζάνης, το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για τους εν ενεργεία, με Γιώργο Κασαπίδη και Λάζαρο Μαλούτα να καλούνται να αφήσουν τις θέσεις τους από 1/1/2024.

Και οι δύο ψηφίστηκαν για επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, με την επόμενη ημέρα τους να πλανάται ως ένα από τα βασικά πολιτικά ερωτήματα.

Για τον νυν Περιφερειάρχη, η δήλωση της Κυριακής έδειξε ξεκάθαρα πως δεν αποχωρεί οριστικά από την πολιτική.

Όσοι κλήθηκαν να την αποκωδικοποιήσουν κάνουν λόγο για κανονική παρουσία στα περιφερειακά συμβούλια, προκειμένου να υποστηρίξει το έργο του, να τοποθετείται επί των πεπραγμένων του και ενδεχομένως να διατηρείται στην επικαιρότητα για το επόμενο πολιτικό του βήμα.

Ποιο θα είναι αυτό; Μόνο θεωρητικά βρίσκει απάντηση.

Η πρώτη ήττα Κασαπίδη στην 20χρονη πολιτική του πορεία, δημιουργεί σενάρια για την επόμενη μέρα.

Δεν είναι λίγοι όσοι τον «μετακινούσαν»(ίσως και εντέχνως για τον πλήξουν προεκλογικά), σε μια θέση την οποία έχει συνεννοηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Το όνομά του έχει ακουστεί για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, εφόσον φυσικά παρθεί η απόφαση να σπάσει σε περιφέρειες η εκλογή.

Δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν πως ο Κασαπίδης έχει δεδομένη την επιστροφή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις επόμενες εθνικές εκλογές, αν και ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ μακρινός για κάτι τέτοιο.

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος ουδέποτε τοποθετήθηκε για τα παραπάνω σενάρια, ενώ έχει μεγάλη σημασία να εξεταστεί το κατά πόσο θα τιμήσει το ρόλο του επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Για το Λάζαρο Μαλούτα το πλήρωμα του πολιτικού χρόνου έφτασε. Άλλωστε ο ίδιος είχε πει πως είναι η τελευταία του φορά, εφόσον ο κόσμος του έδινε την εντολή για νέα θητεία.

Για τον Δήμαρχο Κοζάνης δεν υπάρχουν σκέψεις μετακίνησης σε άλλον πολιτικό στίβο. Το έχει ξεκαθαρίσει άπειρες φορές πως ήταν και είναι αυτοδιοικητικός.

Μια πρώτη προσέγγιση λέει ότι θα εμφανίζεται στα δημοτικά συμβούλια, ασκώντας το ρόλο του επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Κανείς δε ξέρει για πόσο.

Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει ή να συζητήσει επί πραγματικών δεδομένων, αν ο Λάζαρος Μαλούτας θα πράξει ότι και ο Λευτέρης Ιωαννίδης.

Να αφήσει δηλαδή χώρο στον… επόμενο.

Και ποιος φυσικά θα είναι αυτός, εντός δημοτικού συμβουλίου.

Είναι φανερό πως και οι δύο θα ξεκινήσουν κανονικά τη θητεία τους και ο χρόνος θα φανερώσει τις προθέσεις τους…

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X