Λίγο μετά τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990, όταν η Αγγλία είχε αποκλειστεί στα πέναλτι από την Γερμανία, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ο σπουδαίος Άγγλος επιθετικός Γκάρι Λίνεκερ έκανε τη δήλωση που έμελλε να μείνει για πάντα στη μνήμη όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο κι όχι μόνο:
«Το ποδόσφαιρο είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι όπου αγωνίζονται 22 ποδοσφαιριστές και στο τέλος κερδίζει πάντα η Γερμανία»!
Θυμηθήκαμε τη δήλωση αυτή όχι μόνο λόγω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που διεξάγεται αυτές τις μέρες στα γήπεδα της Γερμανίας, με την οικοδέσποινα ομάδα, παρεμπιπτόντως, να έχει ήδη αποκλειστεί από την Ισπανία διαψεύδοντας προς ώρας τον Γκάρι Λίνεκερ, αλλά και εξ αιτίας των όσων γίνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.
***
Προχθές, συνεδρίασε η Κεντρική του Επιτροπή και αφού είχαν προηγηθεί αρκετές δηλώσεις διαφόρων στελεχών και μελών του που ασκούσαν έντονη κριτική σε αποφάσεις και πράξεις του Προέδρου τους κ. Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίες διαμόρφωσαν ένα αρκετά… θερμό κλίμα και μας προϊδέαζαν για μια εκρηκτική συνεδρίαση, με δυνατές κόντρες και μεγάλες αντιπαραθέσεις.
Τελικά όμως, οι κόντρες ήταν μάλλον πολύ λιγότερες από τις αναμενόμενες και οι όποιες διαφωνίες εκφράστηκαν δεν φάνηκαν να δημιουργούν ιδιαίτερο πρόβλημα στον Πρόεδρο του κόμματος.
***
Γι’ αυτό μπορούμε να πούμε πως παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα και τις προβλέψεις πως τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει θα αυξηθούν και θα οξυνθούν, στο τέλος κερδισμένος φάνηκε να βγαίνει ο κ. Κασσελάκης.
Όπως υποτίθεται πως συμβαίνει με τους Γερμανούς στο ποδόσφαιρο, πλην εξαιρέσεων βεβαίως, όπως η πρόσφατη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας ή μειώθηκαν οι νέοι;
Η είδηση από το e-ptolemeos.gr: «Πενταπλασιάστηκαν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι»
Και η εύλογη απορία: Αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας και για να καλυφθούν επιστρατεύονται και συνταξιούχοι, ή μειώθηκε ο αριθμός των διαθέσιμων για εργασία νέων;
***
Όσοι παρακολουθούν το θέμα, δίνουν την εξήγηση πως η αύξηση αυτή οφείλεται στο γεγονός της κατάργησης της παρακράτησης του 30% από τη σύνταξη τους για όσους συνταξιούχους επέλεγαν να εργαστούν.
Ωστόσο, κάποιος… κακόπιστος σαν και μας μπορεί να υποθέσει πως οφείλεται και στο γεγονός ότι ένας συνταξιούχος σήμερα με την ακρίβεια που επικρατεί δύσκολα τα βγάζει πέρα και γι’ αυτό επιλέγει να συνεχίσει τον εργασιακό του βίο.
Αρκεί βέβαια να βρει δουλειά…

Σταθεροποιήθηκε ο αριθμός των υποψηφίων;
Νηνεμία φαίνεται να επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής σε ό,τι αφορά τον αριθμό των υποψηφίων που θέλουν να κερδίσουν το αξίωμα του Προέδρου του κόμματος.
Ο αριθμός των υποψηφίων έχει σταθεροποιηθεί στο επτά.
Θα είναι άραγε αυτό το ανώτατο όριο, ακόμα και αν αποχωρήσει κάποιος και προστεθεί άλλος ή άλλη στη θέση του, ή θα τον ξεπεράσουμε;

Προς το… παρόν, προηγείται ο Ανδρουλάκης!
Την ώρα που οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούν περιοδείες σ’ όλη τη χώρα, οι εταιρείες μέτρησης της κοινής γνώμης άρχισαν ήδη να μετράνε την απήχηση τους στους πολίτες.
Τελευταία δημοσκόπηση αυτή της εταιρείας GPO για τα «Παραπολιτικά» που κατέγραψε μια σαφή υπεροχή του νυν Προέδρου, του κ. Νίκου Ανδρουλάκη.
***
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή φαίνεται να υπάρχει, για τώρα, ένα σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου για τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος προηγείται με 39,4%, ακολουθούμενος από τον κ. Χάρη Δούκα, που καταγράφεται στο 22,3%, τον κ. Παύλο Γερουλάνο με 19,9%, την κ. Μιλένα Αποστολάκη με 7,9% και τον κ. Μιχάλη Κατρίνη με 5%.
Στην έρευνα δεν συμπεριελήφθησαν τα ονόματα των άλλων δύο υποψηφίων Προέδρων, της κ. Νάντιας Γιαννακοπούλου και του κ. Γιάννη Καννελάκη, οι οποίοι ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους αφότου είχε ξεκινήσει και δεν μπορούσε φυσικά να τους συμπεριλάβει.
***
Σίγουρα θ’ ακολουθήσουν και άλλες έρευνες καθώς ακόμα είναι νωρίς και ο Οκτώβριο αργεί, αλλά το ότι προηγείται ο κ. Ανδρουλάκης του δίνει για την ώρα ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα.

X