Το κλείσιμο του ληξιαρχείου της Αιανής με δική του πρωτοβουλία και ουσιαστικά «εν κρυπτώ» από τους Προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αιανής, ζητά με έγγραφό του ο Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Κοκκαλιάρης, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Π».

Το έγγραφο το οποίο παρουσιάζουμε, έχει ημερομηνία 21-2-2024 και με αυτό ο Δήμαρχος Κοζάνης ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών τη συγχώνευση όλων των ληξιαρχείων στην έδρα του Δήμου, καταργώντας ουσιαστικά τις συγκεκριμένες υπηρεσίες από τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.

Όταν το θέμα είχε αποκαλυφθεί με σειρά δημοσιευμάτων(μεταξύ αυτών και του «Π») οι αντιδράσεις στην Αιανή και τα γύρω χωριά ήταν έντονες, με τη δημοτική αρχή να κάνει λόγο για «μη ειλημμένη απόφαση» δια στόματος του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοίκησης, Κώστα Κουρού, στη λαϊκή συνέλευση τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου στην Αιανή.

Προφανώς και το συγκεκριμένο επιχείρημα καταρρίπτεται, καθώς όχι μόνο η απόφαση είχε παρθεί από το Δήμαρχο Κοζάνης, αλλά υπήρξε και επίσημο αίτημα από τις 21 Φεβρουαρίου γεγονός που αποκρύφθηκε από τους Προέδρους των χωριών αλλά και τους κατοίκους.

Μάλιστα για την ύπαρξη του εγγράφου ενημερώθηκαν άπαντες στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, όταν ο Γιάννης Κοκκαλιάρης απάντησε σε σχετικό ερώτημα του Ζήση Μάρα, για το που βρίσκεται το συγκεκριμένο ζήτημα.

Εκεί ο Δήμαρχος Κοζάνης είχε αναφέρει πως καμία τέτοια απόφαση δεν λαμβάνεται από το Δήμαρχο «και αναμένουμε απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών» στο οποίο όμως εδώ και ένα μήνα έχει αποστείλει ο ίδιος αίτημα για κλείσιμο του ληξιαρχείου.

Μάλιστα ο Γιάννης Κοκκαλιάρης δεν έχει συναντήσει ακόμα τους Προέδρους των χωριών για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο δεν προέκυψε ούτε σαν συζήτηση μαζί τους όλο το προηγούμενο διάστημα.

X