Εκδήλωση με στόχο την προάσπιση του μητρικού θηλασμού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Πτολεμαΐδας, με πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας Πτολεμαΐδας.

Στόχος είναι η ενθάρρυνση του μητρικού θηλασμού, ειδικά σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους γονείς, με βασικό στόχο να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών που θηλάζουν στο 50%.

Όπως τόνισε η Κατερίνα Παπάζογλου μαία στο Κέντρο Υγείας Πτολεμαΐδας: «Πρόκειται για ακόμη μια δράση του Κέντρου Υγείας για να γιορτάσουμε τον μητρικό θηλασμό. Κάθε χρόνο 1-7 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού στην Ελλάδα και γίνονται δράσεις σε διάφορες πόλεις. Το φετινό μήνυμα είναι “ενθαρρύνουμε τον θηλασμό, στηρίζουμε τους εργαζόμενους γονείς. Προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα ανάγκης στήριξης προς τις εργαζόμενες μανάδες για να θηλασμού στο χώρο εργασίας και να υπάρχουν χώροι είτε στα καταστήματα είτε στους χώρους εργασίας που να είναι κατάλληλοι και να μη χρειαστεί να κρύβεται η κάθε γυναίκα ώστε να θηλάζει».

Το στοίχημα για εφέτος, προσέθεσε, είναι να καταφέρει να θηλάζει το 50% των γυναικών, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του θηλασμού και πόσο συμβάλει στην προάσπιση της υγείας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X