Η αντίστροφη μέτρηση για την σέντρα στη προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχει ξεκινήσει. Όλα αρχίζουν το απόγευμα της Παρασκευής (05/07) στις 19:00 στην MHP Arena της Στουτγκάρδης. Εκεί, η οικοδέσποινα Γερμανία θα αντιμετωπίσει την εξαιρετική μέχρι τώρα Ισπανία σε μία μάχη τιτάνων.

Πολύ καλή παρουσία στην διοργάνωση έχει η Γερμανία, η οποία με εξαίρεση το παιχνίδι με την Ελβετία, έχει μετατρέψει σε εύκολες αποστολές τα παιχνίδια της. Οι δύο ομάδες επιβεβαίωσαν σε απόλυτο βαθμό τα προγνωστικά euro 2024 και έκλεισαν το μεταξύ τους ραντεβού.

Χάιλαιτ στην μέχρι τώρα πορεία των Ισπανών δεν υπάρχει. Σε τέσσερις εμφανίσεις οι «Φούρια ρόχα» έχουν κάνει 4 νίκες, με άνεση μάλιστα, απέναντι σε αντιπάλους όπως Κροατία και Ιταλία. Απο την άλλη η Γερμανία, έκανε παρέλαση στους ομίλους και στο πρώτο ματς νοκ-άουτ απέναντι στην Δανία, με εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, πέρασε με το δίκαιο 2-0 στην επόμενη φάση.

Το ζευγάρι είναι αρκετά ισορροπημένο για πολλούς λόγους. Καταρχήν, για την μέχρι τώρα παρουσία τους καθώς και για την γενικότερη μεταξύ τους προϊστορία. Σε 26 παιχνίδια υπάρχει τρομακτική ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα οι Γερμανοί μετράνε 9 νίκες, οι Ισπανοί 8, ενώ χωρίς νικητή έληξαν 9 παιχνίδια. Τελευταία νίκη των Γερμανών σε επίσημη διοργάνωση είναι το μακρινό 1988. Στον αντίποδα, οι Ισπανοί πήραν την τελευταία νίκη απέναντι στα «πάντσερ» το 2020 με το εμφατικό 6-0, στα πλαίσια του Nations League.

Αυτό που περιμένουμε από τις δύο ομάδες στο live στοίχημα είναι να επιτεθούν, καθώς καμία δεν έχει μάθει να περιμένει και να αμύνεται. Η υποστήριξη της κερκίδας μπορεί να βάλει άγχος στις νεανικές πλάτες των πιτσιρικάδων της Ισπανίας και να δώσουν «φτερά» στα πόδια των Γερμανών. Τα προγνωστικά δεν δίνουν φαβορί. Ωστόσο, εμείς στηρίζουμε το X2 και over 1,5 των Γερμανών το οποίο προσφέρεται σε απόδοση 2,02. Αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να οδηγηθεί και στην παράταση η αναμέτρηση.

X