Στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου, η εντυπωσιακή Ισπανία θα υποδεχθεί την Αγγλία. Από την μία η «Φούρια Ρόχα» έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο μέχρι τώρα στην διοργάνωση, κάνοντας μάλιστα, δήλωση ανωτερότητας απέναντι σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Στον αντίποδα, η Αγγλία κόντρα στην κριτική και τα προγνωστικά Euro 2024, ξεπέρασε όλα τα εμπόδια, ακόμα και τον κακό της εαυτό και έκλεισε το εισιτήριο για τον δεύτερο συνεχόμενο της τελικό σε Euro.

Η τυπικά γηπεδούχους, Ισπανία, έχει παίξει μακράν του δεύτερου το καλύτερο ποδόσφαιρο στην διοργάνωση. Απέναντι στις πιο δυνατές ομάδες του τουρνουά, ήταν καλύτερη απέναντι σε όλες, με εξαίρεση ίσως την Γερμανία και προκρίθηκε δίκαια στον τελικό. Η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε, επέστρεψε σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης μετά το 2012 και την εκκωφαντική επικράτηση απέναντι στην Ιταλία με 4-0.

Δώδεκα χρόνια μετά, βρίσκεται ξανά σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με στόχο την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης. Βέβαια το έργο της δεν θα είναι εύκολο. Απέναντι της, η Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, η οποία βρίσκεται ξανά σε δεύτερο διαδοχικό τελικό Euro.

Οι Άγγλοι το 2021 είχαν χάσει, μέσα στο σπίτι τους από την Ιταλία στην διαδικασία των πέναλτι. Στην φετινή διοργάνωση, τα «τρία λιοντάρια» είναι πιο κυνικά θα έλεγε κανείς, ίσως λιγότερα θελκτικά στο μάτι, ωστόσο, έχουν δείξει μέταλλο, ειδικά στα νοκ-άουτ. Εκεί, βρέθηκαν τρεις φορές με την πλάτη στον τοίχο, όμως αρνήθηκαν να μείνουν εκτός διοργάνωσης και με τις προσωπικότητες που έχουν , έκλεισαν το ραντεβού με την Ισπανία στον μεγάλο τελικό, διαψεύδοντας το live στοίχημα.

Πάντα σε έναν μεγάλο τελικό, είναι δύσκολα τα προγνωστικά για ένα bet builder. Και οι δύο ομάδες με τα καλά και τα κακά τους ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία. Οι Ισπανοί έχουν τις σημαντικές επιστροφές των Καρβαχάλ και Λε Νορμάντ. Οι Άγγλοι είναι επίσης, πάνοπλοι για την αναμέτρηση. Η λογική λέει πως το παιχνίδι θα ναι πιο κλειστό βάσει της σημαντικότητας του. Και στον τελευταίο της τελικό η Αγγλία, πήγε στην παράταση, ενώ μέχρι τώρα στα νοκ-άουτ έχει παίξει ήδη δύο παρατάσεις, ενώ και με την Ολλανδία βρέθηκε κοντά. Άρα, δεν είναι τυχαίο γεγονός. Έτσι, πάμε στο Χ σε απόδοση 2,95.

X