Καθόλα έτοιμη είναι η Δυτική Μακεδονία για να υποδεχθεί το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα, καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες στην περιοχή, μια κατάσταση ωστόσο που είναι φυσιολογική για την εποχή αλλά και την περιοχή.

Μιλώντας στο True Story Radio και τον Ζήση Πιτσιάβα ο Θωμάς Μάνος αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έκανε λόγο για ένα φυσιολογικό φαινόμενο, τονίζοντας πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια φαινόμενα.

Χιόνια αναμένονται σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, άνω των 600 μέτρων, δηλαδή χιόνι αναμένεται να πέσει σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της περιοχής, πλην των Γρεβενών, ενώ σε περιοχές όπως η Φλώρινα θα χιονίσει πάνω από 600 μ.

Επίσης, αναμένεται να κάνει παγωνιά, με χαμηλές θερμοκρασίες, με τον κ. Μάνο να συνιστά στους οδηγούς προσοχή για “παγίδες” στο οδόστρωμα στους οδηγούς, συνιστώντας να έχουν τα κατάλληλα χειμερινά ελαστικά, σημειώνοντας ότι οι οδικοί

“Ζήσαμε δύσκολες καταστάσεις στη Δ. Μακεδονία, κυρίως από πλημμύρες”, τόνισε ακόμη ο κ. Μάνος κάνοντας έναν απολογισμό θητείας στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας, λέγοντας πως πλέον και κεντρικά το κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας έχει αναχθεί σε σημαντικό κομμάτι από την Κυβέρνηση.

Επίσης, τόνισε πως και περιφερειακά δυναμώθηκε το κομμάτι της πολιτικής προστασίας, με τον κ. Μάνο να τονίζει πως το Μητρώο Εργοληπτών Μηχανημάτων Έργου δυνάμωσε το κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας πως η περιφέρεια έκανε πολλές παρεμβάσεις με έργα που πρόλαβαν σοβαρές καταστάσεις (φέροντας το παράδειγμα της δημιουργίας της αντιπυρικής ζώνης στην αποθήκη πυρομαχικών που απέτρεψε τα χειρότερα). Τέλος πέρασε ένα μήνυμα προς την επόμενη περιφερειακή αρχή να διατηρήσει και να ενδυναμώσει τον σχεδιασμό που έχει γίνει στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X