Η εκπομπή True Story Radio Morning Club με τον Υπάτιο Μωυσιάδη & τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Θεόδωρο Κακουλίδη – Πρόεδρο Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας, συζητώντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα όσα έγιναν στο κόμμα, τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης, που ήταν προς την κατεύθυνση υποστήριξης ανάληψης της βουλευτικής έδρας από τον πρόεδρο του κόμματος.

Ο ίδιος ανέφερε πως σε προσωπικό επίπεδο στηρίζει το κόμμα και τον εκάστοτε πρόεδρό του, σημειώνοντας πως η λογική λέει πως ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης πρέπει να μπορεί να απαντάει σε ίσο επίπεδο στον πρωθυπουργό της χώρας σε μείζονα θέματα. «Είναι κραυγή αγωνίας και πρέπει να ξεκινήσει η αντιπολίτευση δυνατά και μέσα στη Βουλή», σημείωσε με νόημα, προσθέτοντας πως παρόμοια ζητήματα είχε και το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρουλάκη.

Σημείωσε πως η κομματική θέση του Επικρατείας πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Εμείς θέλουμε να ενδυναμώσει το κόμμα και έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτό», είπε επίσης.

Για τη διάσπαση του κόμματος σε τρία κομμάτια, τη θέση Πολάκη, το στρατόπεδο «Τσίπρα» και την ενότητα του κόμματος, ο κ. Κακουλίδης απάντησε πως τα αριστερά κόμματα έχουν πάντα τάσεις στα εσωτερικά του, λέγοντας πως η ενότητα πρέπει να εξυπηρετεί το σκοπό του να πάει η χώρα μπροστά.

Θύμισε, μάλιστα, πως η τοπική Εορδαίας στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα στη Συμφωνία των Πρεσπών, τη στιγμή που πρωτοκλασάτα στελέχη του τότε κόμματος δεν στήριξαν το κόμμα σε δύσκολα θέματα.

Ανέφερε με έμφαση πως την κοινωνία δεν ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο πρόεδρος του κόμματος δίνει σοβαρές προτάσεις σε θέματα, όπως τα ζητήματα πολιτικής προστασίας και θα έπρεπε να αφήνουμε τα εσωκομματικά για τα κομματικά όργανα.

«Τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει κυβερνητικό πρόγραμμα και ο κόσμος θα το δει και θα αποφασίσει αν θα στηρίξει την κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που η κυβέρνηση οδεύει στο χάος, καθώς η τωρινή κυβέρνηση είναι χάλια σε όλα», είπε ακόμη.

«Εμείς έχουμε καταστραφεί σαν περιοχή, μας τελείωσαν και ετοιμάζονται να φέρουν σκουπίδια εδώ και να γίνει η περιοχή μας σκουπιδαριό. Αυτή είναι η αποκατάσταση που έλεγαν;», αναρωτήθηκε με έμφαση. Ερωτηθείς για τη στάση Αμανατίδη, απάντησε πως αποδεικνύεται ίδιος με τον κ. Κασαπίδη σε μια σειρά θεμάτων.

Για τη διχογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά θεμάτων, ο ίδιος απάντησε πως «ο κόσμος μας δείχνει το δρόμο. Ή θα ακούσουμε τον κόσμο, ή έχει τελειώσει. Έχουμε μπερδέψει τις έννοιες. Είναι άλλο πχ η μόλυνση του περιβάλλοντος, είναι άλλο η κλιματική αλλαγή και άλλο η κλιματική κρίση», είπε για το θέμα του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Για το θέμα Πολάκη, απάντησε γενικά πως δεν έχει υποκλέψει, έχει βγάλει σκάνδαλα στη φόρα, είναι λαϊκός άνθρωπος που πρέπει να αξιοποιηθεί από το κόμμα, κατέληξε, λέγοντας πως δεν ενδιαφέρει κανέναν αν αποχωρήσει η κ. Λινού, μια εκπρόσωπος της αστικής τάξης.

«Όλα θα γίνουν στο συνέδριο, αρχές Οκτώβρη», είπε τέλος, ενώ ερωτηθείς αν θα κατέβει το κόμμα στην έκθεση Θεσσαλονίκης, απάντησε πως τα οικονομικά είναι μείζον θέμα στο κόμμα σήμερα, καταλήγοντας πως το θέμα της ΑΥΓΗΣ πρέπει να λυθεί και αν η εφημερίδα δεν πουλάει να κλείσει.

X