Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Θοδωρή Βυθούλκα, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας και εκ νέου υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές του συλλόγου.

Ο σύλλογος οδηγείται σε εκλογές την Παρασκευή 10/11 από τις 8.30 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα, μάλιστα την προηγούμενη Τετάρτη έγινε η γενική συνέλευση, όπου και έγινε ο απολογισμός πεπραγμένων της τωρινής διοίκησης, με τον κ. Βυθούλκα να καλέσει τα μέλη να συμμετάσχουν στις εκλογές και να στηρίξουν την προσπάθεια, στηρίζοντας τα εμπορικά καταστήματα, και επιλέγοντας από τους υποψήφιους, που θα ανακοινωθούν την Τρίτη.

Ο κ. Βυθούλκας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της θητείας, όπως τις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν μεταξύ των μελών, τις εκδηλώσεις που έγιναν από ειδικούς προκειμένου να μιλήσουν στον κόσμο, το Panefkolo.gr όπου συνενώθηκαν όλα τα e-shop των τοπικών καταστημάτων σε ένα Portal.

Αναφορικά με τα ηλεκτρονικά καταστήματα και κατά πόσο αυξάνεται ο αριθμός τους, ο κ. Βυθούλκας αναφέρθηκε στα ηλεκτρονικά καταστήματα της Πτολεμαΐδας, που έχουν ξεπεράσει τα 100 σε αριθμό. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό, ενώ εξ αυτών το 80% των ηλικιών από 15-27 ετών προβαίνουν σε αγορές μέσω Internet.

Πανελλήνια, το 50% των αγοραστών προβαίνει σε ηλεκτρονικές αγορές, με τον κ. Βυθούλκα να τονίζει πως θα πρέπει τα καταστήματα να εκσυγχρονιστούν, για αυτό και έγινε το panefkolo.gr, που παρέχει μια ηλεκτρονική βιτρίνα, με στόχο συνολικά να πετύχει μια προσπάθεια μεταφοράς της προσφορές των εκάστοτε καταστημάτων στο διαδίκτυο.

Ο κ. Βυθούλκας εκτίμησε πως θα αυξηθούν τα e-shop των υφιστάμενων καταστημάτων, σημειώνοντας πως αν ένα κατάστημα δεν έχει και ηλεκτρονική παρουσία είναι δύσκολο να συντηρηθεί, όπως αναφέρει. Να σημειωθεί πως υπάρχουν και e0shop στην πόλη, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει ηλεκτρονικό κατάστημα που απασχολεί πάνω από 20 άτομα προσωπικό, νούμερο τεράστιο, που οδηγεί σε εισαγωγή χρήματος.

Κληθείς να σχολιάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Βυθούλκας σημειώνει πως τα καταστήματα είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή εκτεθειμένοι σε ελέγχους, ειδικά σε μια Πτολεμαΐδα που πέρασε και από μια δύσκολη περίοδο covid. Σημείωσε πως οι επαγγελματίες δεν έχουν καν να πληρώσουν τις πολλές υποχρεώσεις τους, τη στιγμή που τα χρήματα που λαμβάνουν είναι λίγα από την κυβέρνηση.

Ο κ. Βυθούλκας αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής του καταστατικού, το Δ.Σ. έχει διετή θητεία και πρέπει να αλλάξει και να γίνει 3ετής, ενώ υπάρχουν και άλλες αλλαγές, με το νέο Δ.Σ. να το εγκρίνει, όπως και τις αλλαγές που θα γίνουν.

Ερωτηθείς αν υπάρχει νέα γενιά εμπόρων στην περιοχή, αν υπάρχει μετάβαση στη νέα γενιά, ο κ. Βυθούλκας ανέφερε πως δύσκολα ασχολείται κάποιος με το εμπόριο και αρκετοί γονείς προτιμούν να μην βάλουν τα παιδιά τους στο εμπόριο, ωστόσο αρκετοί νέοι ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Υπάρχουν επιχειρήσεις με μεγάλη ιστορία στην πόλη, ενώ προκύπτουν και νέα, με τον κ. Βυθούλκα να τονίζει πως η αγορά σήμερα έχει αλλάξει, με το μοντέλο σήμερα να είναι παροχής – εξυπηρέτησης, με στόχο να καταλάβει ο πελάτης είναι δεν είναι η τιμή το μόνο σημαντικό, αλλά και η ποιότητα και η εξυπηρέτηση. «Τα πράγματα ενημερώνονται τάχιστα μέσω του διαδικτύου, και οι έμποροι καταλαβαίνουν την τάση της αγοράς», σημειώνει ακόμη.

Τέλος, έγινε αναφορά σε θέματα καθημερινότητας, όπως την κατάληψη των θέσεων φορτοεκφόρτωσης στην πόλη, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα, όπως και ζήτησε να μην καταλαμβάνονται οι θέσεις ΑμΕΑ στην πόλη.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X