Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, Καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε για την νοσηρότητα την περίοδο που διανύουμε και κατά πόσο είναι σε έξαρση οι ιώσεις, τονίζοντας πως το γεγονός ότι κινήθηκε ο κόσμος της εορτές επιδείνωσε την κατάσταση. Επίσης, ανεβαίνει και στην Ελλάδα το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που έχει μεγάλες διαφορές από την «ΟΜΙΚΡΟΝ» για αυτό και εξαπλώνεται δραστικά.

«Από τα 2 εκ. πληθυσμού των Ελλήνων που είναι σε ευπαθείς ομάδες και θα έπρεπε να εμβολιαστούν με το ολοκαίνουριο εμβόλιο του κορωνοϊού, δυστυχώς εμβολιάστηκαν κάτω από 200 χιλ. πληθυσμού. Δεν κάναμε πολλά τεστ, δεν φοράμε και τις μάσκες και οδηγηθήκαμε στην εξάπλωση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προσέθεσε πως ο κόσμος πήρε λάθος μήνυμα όταν ο ΠΟΥ κήρυξε τη λήξη της πανδημίας, ωστόσο ο λοιμώδης ιός δεν εξαφανίζεται αλλά γίνεται ενδημικός και πλέον θα κάνει εξάρσεις και υφέσεις. Όπως γίνεται με τον ιό της γρίπης, ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας πως ο covid σκοτώνει 7-8 ανθρώπους την ημέρα  και αυτό είναι «τραγωδία», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο, απάντησε πως «ο εμβολιασμός είναι χρήσιμος και στους υγιείς ανθρώπους και για τα παιδιά», περνώντας το μήνυμα εμβολιασμού και για τη γρίπη και για τον κορωνοϊό. Προσέθεσε πως τα εμβόλια είναι νέα και ανανεώνονται κάθε χρόνο και κάλεσε τον κόσμο να εμπιστεύονται τους ειδικούς (γιατρούς και επίσημες επιστημονικές εταιρίες).

Ακόμη δεν έχουμε δει την κορύφωση του κορωνοϊού, είπε επίσης, καθώς ακόμη δεν έχουν φανεί οι συνέπειες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ελπίζοντας ότι σιγά – σιγά θα καταλαγιάσει, λέγοντας ότι για όσους νόσησαν μπορούν να εμβολιαστούν μετά από ένα τρίμηνο.

Αναφορικά με τα παιδιά, που επέστρεψαν στα θρανία τη Δευτέρα, ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στα μέτρα υγιεινής που πρέπει να ισχύουν, σημειώνοντας ότι οι παππούδες καλό είναι να φορούν μάσκα και ταυτόχρονα να εμβολιαστούν άμεσα για να είναι προστατευμένοι.

Αναφορικά με τη γρίπη και τον στρεπτόκοκκο και πόσο επηρεάζει τα παιδιά, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως πάντα στην κοινωνία υπήρχαν απώλειες στην κοινωνία, αλλά δεν έπαιζε το θέμα στα ΜΜΕ και τώρα όλα πλέον ανησυχούν την κοινωνία και βγαίνουν περισσότερο στην επιφάνεια.

Συμβούλευσε, δε, τους γονείς να είναι σε επικοινωνία με τους παιδιάτρους τους, προκειμένου να εξεταστούν τα παιδιά και να γίνονται οι κλινικές εξετάσεις, λέγοντας πως καλό είναι τα παιδιά να εξετάζονται και αν χρειάζεται να παραμείνουν στο σπίτι ή να προφυλάσσονται με τη χρήση μάσκας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X