Η Δώρα μου επέτρεψε να μοιραστώ την συνομιλία που είχαμε  στα εισερχόμενα του Facebook .

Η «συζήτηση» μας προέκυψε, όταν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων της ήταν «περίεργα»
Το πρώτο μήνυμα της, με την περιγραφή της κατάστασης, τελείωνε κάπως έτσι :

«Δεν έχει καμία λογική όλο αυτό και τρέχω από γιατρούς σε γιατρούς και από νοσοκομείο σε ιδιωτικά εργαστήρια να βγάλω άκρη»

Θυμήθηκα πως είναι να περιμένεις αποτελέσματα εξετάσεων , θυμήθηκα πως είναι να σου καθορίζουν τη ζωή καρκινικοί  δείκτες! Θυμήθηκα πως είναι να έχει μπει στο μυαλό σου η αμφιβολία του «ιατρικού λάθους»
Έτσι κατανόησα ,έστω ελάχιστα, τι περνούσε η Δώρα!  Την είχα στο μυαλό μου και έτσι της έστειλα μετά από μέρες ένα ακόμα μήνυμα για να δω πως είναι τα πράγματα .
Και εκείνη μου απάντησε :

«Σήμερα μάζεψα όλο τον ιατρικό μου φάκελο και είναι μεγάλος πανάθεμά τον και πήγα σε έναν εξειδικευμένο χειρουργό μαστολόγο!

Έβγαλε και είδε όλες τις εξετάσεις μου ,τις βιοψίες μου ,τις μαγνητικές μου.

Δεν έχει γίνει ιατρικό λάθος, αλλά είμαι πολύ σπάνια περίπτωση, όπου έχει εξαφανισθεί ο καρκίνος τον οποίο δε περιμέναμε να εξαφανιστεί  και είχε μείνει ο άλλος, για τον οποίο είχα κάνει στοχευμένες χημειοθεραπείες!

Ξεκινάω χημειοθεραπευτικο χάπι για έξι μήνες

Όλα καλά Πίστη μου !
Καθησύχασε η ψυχούλα μου !»

Και έτσι ησύχασε και μένα η έννοια μου,  για ένα κορίτσι που είναι γεμάτο φως! Για ένα κορίτσι που σφίγγει τα δόντια και συνεχίζει! Το μόνο που σκέφτηκα να της απαντήσω ήταν αυτό :

Αφού είσαι σπάνια … άρα κάτι σπάνιο
θα είχε συμβεί!

Όλοι εσείς που μάχεστε με τη νόσο , όλοι εσείς που περιμένετε κάθε τόσο «τα αποτελέσματα» των εξετάσεων σας , είστε ξεχωριστοί άνθρωποι .
Γιατί κάθε φορά , πρέπει να βρείτε την δύναμη να αντιμετωπίσετε την ίδια επώδυνη διαδικασία της αναμονής και του αν θα «δείξει κάτι» .
Αυτό το κείμενο λοιπόν είναι για σένα που περιμένεις «τα αποτελέσματα»… και σου εύχομαι να είναι καλά.

Πίστη Κρυσταλλίδου
Πρόεδρος WinCancer

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X