Θεμελιώθηκε, από τον Υπουργό Βόρειας Ελλάδος, κ. Στέλιο Παπαθεμελή, την 5η Ιουνίου, στην παλαι ποτέ κραταιά κτηνοτροφική ορεινή και δροσόλουστη Βλάστη, “Πρότυπο κέντρο Κτηνοτροφίας και Εκπαίδευσης”.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 200.000.000 εκατομμύρια δραχμές και προέρχεται, κυρία, από το κληροδότημα του Βλατσιώτη, αείμνηστου, Γαλάνου, στην γενέτειρα του Βλάστη και από τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Γεωργίας.

Το όλο έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Τον κ. Υπουργό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βλάστης, Τζούμαρης Κων/νος και το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Νομάρχης Κοζάνης κ., Κεραμάρης, ο αναπληρωτής του Δημάρχου Πτολεμαϊδος, Πουγαρίδης Κοσμάς, οι κάτοικοι του χωριού και πολλοί Βλατσιώτες της διασποράς.

Στην τελετή της θεμελίωσης, που έγινε από τον Ιερέα του Χωριού, αιδεσιμότατο. Παπα-Μανώλη, ήταν παρόντες, οι Βουλευτές του Νομού κ.κ., Ιωάννης Βαγιάτης και Γεώργιος Δαβιδόπουλος, ο Περιφερειακός Επιθεωρητής Αστυνομίας, Υποστράτηγος. Αθανάσιος Καλαντζής, ο Διευθυντής Γεωργίας Νομού Κοζάνης κ. Αραβόπουλος καθώς και οι λοιπές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του Νομού.

Στη φώτο μας, ο Υπουργός Βόρειας Ελλάδος, Στέλιος Παπαθεμελής, ο Νομάρχης Ν. Κοζάνης, Κεραμάρης, ο Πρόεδρος του χωριού, Κώστας Τζούμαρης, ο αντιδήμαρχος Πτολεμαϊδος, Κοσμάς Πουγαρίδης, οι συνοδεύοντες τον Υπουργό υπηρεσιακοί παράγοντες, ο Γιώργος Τζώλας και κάτοικοι του χωριού, με τοπικές ενδυμασίες. Η φώτο μας, στην είσοδο του Κοινοτικού καταστήματος.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X