Η ώρα των πράξεων.

Ο νέος Περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Γιώργος Αμανατίδης, όρισε όπως αναμενόταν τους πρώτους Αντιπεριφερειάρχες που θα τον πλαισιώσουν μόλις αναλάβει τα ηνία της Περιφέρειας.

Ήδη κάποιοι απ’ αυτούς εξέφρασαν, κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τις πρώτες τους σκέψεις αλλά και τα συναισθήματα τους για το πόστο που αναλαμβάνουν.

Σύντομα θα έχουμε και τον ορισμό των νέων Αντιδημάρχων στους Δήμους μας.

***

Ωστόσο, από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα καθώς πλέον έρχεται η ώρα των πράξεων και της υλοποίησης όσων είχαν πει πως θα εφαρμόσουν τόσο η νέα Περιφερειακή αρχή όσο και οι Δημοτικές αρχές που θ’ αναλάβουν για πρώτη φορά ή θα συνεχίσουν για μια ακόμα θητεία.

Και η πράξη, όπως και αν το δει κανείς, πάντοτε είναι δυσκολότερη…

Ευχή όλων να τα καταφέρουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

 

Ποδαρικό με βαριά θέματα!

Ποδαρικό με… βαριά θέματα αναμένεται να κάνουν για το 2024 τα νέα Δημοτικά Συμβούλια σε Εορδαία και Κοζάνη.

Όπως έγινε γνωστό, η νέα τιμή της τηλεθέρμανσης που σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ) αυξάνεται κατά 57%, θα έρθει προς ψήφιση και έγκριση ή μη στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο την καινούργια χρονιά.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Δήμος Εορδαίας «Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Εορδαίας, αποφάσισε ομόφωνα μετά από συνεδρίασή της, πως δεοντολογικά η παρούσα απόφαση πρέπει να παρθεί από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας και όχι από το απερχόμενο

***

Κάτι ανάλογο, πιθανότατα, θα συμβεί και με την τιμή της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη, εάν και εφόσον αποφασιστεί, κατ’ αρχήν, κάποια αύξηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης, με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να είναι αυτό που θα κληθεί «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».

Πάντως ο νέος Δήμαρχος Κοζάνης κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης επιβεβαίωσε, κατά κάποιο τρόπο, αυτό που είχε γράψει ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ πως η μεγάλη αύξηση στην τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας… τρόμαξε τους κοζανίτες, καθώς παραδέχτηκε πως δεν άφησε ανεπηρέαστη και τη νέα Δημοτική αρχή, αφού στη συνέντευξη του στην εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ γράφτηκε ότι (σ. σ. ο νέος Δήμαρχος) «…ομολογεί πως η αύξηση στην τιμή της Τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα είναι κάτι που έχει θορυβήσει και απασχολεί αρκετά τη νέα διοίκηση…»

 

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και οι αντιφάσεις ορισμένων πολιτικών.

Η Κυβέρνηση προχωρά στη θεσμοθέτηση και στη χώρα μας των ιδιωτικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κλείνοντας έτσι ένα θέμα που συζητιόταν για χρόνια προκαλώντας πάντα ποικίλες αντιδράσεις, αλλά που η εφαρμογή του αναβαλλόταν διαρκώς.

Αντιδράσεις προκαλεί και τώρα, οι οποίες όμως φαίνεται να είναι, αν δεν κάνουμε λάθος, πιο ήπιες σε σχέση με ό,τι συνέβαινε πριν μερικά χρόνια όποτε γινόταν λόγος για το θέμα αυτό.

***

Πάντως υπάρχει μια… διαχρονική απορία σε σχέση με τη στάση ορισμένων πολιτικών μας που αντιδρούν, και μάλιστα σφόδρα, στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Αναφερόμαστε σ’ εκείνους τους πολιτικούς που έχουν πάρει πτυχίο οι ίδιοι σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού ή έχουν στείλει τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε τέτοιου είδους εκπαιδευτικά ιδρύματα!

Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

***

Όπως και αν το δει κανείς υπάρχει μια αντίφαση στο θέμα αυτό, η οποία πρέπει κάποτε να εξηγηθεί.

Γιατί δεν είναι δυνατόν ό,τι είναι καλό και επιθυμητό για μας, να μην είναι και για τους άλλους.

 

Η απώλεια του μέτρου.

Θλιβερό και πολύ στενάχωρο το γεγονός του θανάτου του τραγουδιστή Βασίλη Καρρά.

Η σχέση που είχε κτίσει με πολύ κόσμο μέσα απ’ τα τραγούδια του, αλλά και το γεγονός πως όσοι τον γνώριζαν όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για το χαρακτήρα του και το σπουδαίο φιλανθρωπικό του έργο, είναι λογικό και αναμενόμενο να έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο κύμα συγκίνησης.

Δυστυχώς όμως και υπερβολής.

***

Μια υπερβολή που σημειώθηκε, όπως γράφτηκε και λέγεται, στο πεδίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) μεταξύ οπαδών (fun κατά το… ελληνικότερον) και μη οπαδών του αείμνηστου λαϊκού βάρδου.

Υπερβολή που οδήγησε σε λεκτικές… ομηρικές μάχες, μέσω σχολίων, θετικών και αρνητικών, που κατέληξε σε ύβρεις, κατάρες και αλληλοδιαγραφές ή μπλοκαρίσματα, στα… μαρμαρένια αλώνια των social media!

***

Αντιδράσεις που μάλλον ξεπερνούν τα ανεκτά όρια μιας υπερβολής και φτάνουν στον παραλογισμό.

Και είναι παραλογισμός καθώς όσο δικαίωμα έχει κάποιος να αποθεώνει έναν καλλιτέχνη, εκτιμώντας τον και αξιολογώντας τον με τα δικά του κριτήρια και με τις δικές του προσλαμβάνουσες, άλλο τόσο έχει και κάποιος άλλος το να λέει πως απλά δεν τον συγκινεί ή δεν του αρέσει.

Αρκεί όλο αυτό να γίνεται μέσα σε κάποια όρια και με βάση κάποιους κανόνες ευπρέπειας που δυστυχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλές φορές, πάρα πολλές, πολύ απλά δεν υπάρχουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και σίγουρα ούτε η τελευταία.

Βέβαια, το γιατί συμβαίνει είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα με πολλές και διαφορετικές ερμηνείες και εξηγήσεις.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X