Ελληνικό ποδόσφαιρο: Ο χώρος των θαυμάτων και των απίθανων συμβάντων!
Όσοι παρακολουθούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, και ειδικά αυτό που παίζεται στις μικρές κατηγορίες, αλλά πολλές φορές και στη μεγάλη κατηγορία, είναι πολύ πιθανό έως σίγουρο να μην ένιωσαν καμιά έκπληξη για τα όσα συνέβησαν προχθές στο γήπεδο της Πτολεμαΐδας.
Ένας κρίσιμος αγώνας που θα έκρινε μια ολόκληρη κατηγορία για μια απ’ τις δύο ομάδες κρίθηκε από σοβαρά διαιτητικά λάθη, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στο τοπικό πρωτάθλημα η ομάδα του Εορδαϊκού, έχοντας δικαιολογημένα παράπονα από τους ανθρώπους που είχαν οριστεί να διευθύνουν την αναμέτρηση.
***
Ο τίτλος που έβαλε το e-ptolemeos.gr στο σχετικό ρεπορτάζ του, «Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ», φαντάζει και είναι κάπως… υπερβολικός, ωστόσο δικαιολογείται και εκφράζει το αίσθημα αδικίας που ένιωσαν οι άνθρωποι του Εορδαϊκού αλλά και οι οπαδοί του.
Μόνο που τέτοιου είδους… ληστείες, συνέβαιναν, συμβαίνουν και, δυστυχώς, θα συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος παραμένει ένας «χώρος θαυμάτων» και απίθανων συμβάντων.
***
Η ουσία είναι πως εξ αιτίας όλων αυτών των «θαυμάτων» και των απίθανων συμβάντων δεν χάνει μόνο η κάθε ομάδα που θα βρεθεί αδικημένη, αλλά χάνει πολύ περισσότερο το ίδιο το άθλημα, το ποδόσφαιρο.
Οι άνθρωποι που το αγαπούν και το παρακολουθούν απογοητεύονται και απομακρύνονται και όσοι θα ήθελαν να διαθέσουν χρήμα και χρόνο για να ασχοληθούν με κάποια ομάδα το ξανασκέφτονται και στις περισσότερες περιπτώσεις αλλάζουν γνώμη και φεύγουν κι εκείνοι.
***
Ο Εορδαϊκός, δυστυχώς, ηττήθηκε και έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αδικημένος από την εξέλιξη του αγώνα που έδωσε για τη σωτηρία του.
Ελπίζουμε όμως και ευχόμαστε το άσχημο αυτό γεγονός να μην λειτουργήσει ανασταλτικά για το μέλλον της ομάδας και αποτρεπτικά για τους ανθρώπους που τη στηρίζουν με κάθε τρόπο.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως έχει όλα τα φόντα αλλά και τις δυνατότητες να επιστρέψει γρήγορα στις Εθνικές κατηγορίες, πιο δυνατός από πριν, σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να μην ξαναζήσει ανάλογες τραυματικές εμπειρίες.

Πρωτότυπο… ευχαριστήριο!
Ένα ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο βρήκε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για να ευχαριστήσει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος που επισκέφτηκαν την περιοχή μας.
Γράφει, λοιπόν, σ’ αυτό το πρωτότυπο… ευχαριστήριο που εξέδωσε: «Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της ΠΕ Κοζάνης θέλει να ευχαριστήσει τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστα Αρβανίτη, Μάριο Κάτση, Μυρτώ Κοροβέση και Ολυμπία Τελιγιορίδου που για δύο μέρες, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Απριλίου περιηγήθηκαν στην ΠΕ Κοζάνης, συζήτησαν με πολίτες της περιοχής, άκουσαν και αισθάνθηκαν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν.
Χωρίς θεατρινισμούς, ασφάλειες, στημένες εκδηλώσεις λατρείας, περπάτησαν, άκουσαν, μίλησαν, χόρεψαν, αισθάνθηκαν και εισέπραξαν κλίμα αισιοδοξίας για μία προοδευτική αντεπίθεση σε Ελλάδα και Ευρώπη!»
***
Προς επίρρωση των παραπάνω θα θέλαμε να προσθέσουμε πως έγινε και κάτι άλλο, εξ ίσου σημαντικό, πριν ακόμα έρθουν.
Όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης των υποψήφιων ευρωβουλευτών υπήρχε και η ακριβής ώρα που θα επισκέπτονταν τη λαϊκή αγορά της Κοζάνης, η οποία λειτουργεί κάθε Σάββατο.
Έτσι, όσοι πολίτες είχαν προγραμματίσει να κάνουν τα ψώνια της εβδομάδας μπορούσαν να επιλέξουν αν θα τα έκαναν την ώρα που θα βρίσκονταν εκεί οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποια άλλη ώρα, πριν ή μετά.
***
Υ.Γ. Πάντως επειδή αυτό το θέμα των επισκέψεων των υποψήφιων ευρωβουλευτών στις λαϊκές αγορές είναι κρίσιμο και σοβαρό όπως γράφαμε και σε προηγούμενο σημείωμα μας, και επειδή δεν φροντίζουν όλα τα κόμματα να ενημερώνουν επακριβώς όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για το πότε θα τις επισκεφτούν οι υποψήφιοι τους, μήπως ν’ αναλάβουν πρωτοβουλία οι κατά τόπους Δήμοι;
Τι μπορούν να κάνουν;
Να τοποθετήσουν ειδικά ταμπλό στις εισόδους των λαϊκών αγορών τους, τα οποία να ενημερώνουν διαρκώς, και να γράφουν «Πληροφορούμε τους πολίτες μας πως σήμερα και από τις 10.00 μέχρι τις 12.00 εντός της λαϊκής αγοράς θα κυκλοφορούν υποψήφιοι ευρωβουλευτές του τάδε κόμματος. Γι’ αυτό εισέρχεστε με δική σας ευθύνη»!

X