Τι και αν η ΔΕΥΑ Κοζάνης αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Τι και αν το μέλλον της ως Επιχείρησης κρίνεται επισφαλές, τι και αν έχει ανείσπρακτα 32,5εκ. ευρώ, τι και αν έχει να αντιμετωπίσει τους «υδροκλοπείς»(όπως τους ονόμασε ο νέος Πρόεδρος), τι και αν τα τιμολόγια της ΔΕΗ για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και ρήτρα αναπροσαρμογής έχουν βάλει θηλιά στα επόμενα βήματά της.

Η πρώτη απόφαση του νέου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη, δεν είχε να κάνει με κανένα από τα παραπάνω ζητήματα, καθώς μετά από εισήγηση της πλειοψηφίας προτάθηκε η αύξηση της αποζημίωσης των μελών του Δ.Σ. για τις συμμετοχές τους στις συνεδριάσεις.

Έως τώρα τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ αποζημιωνόταν με περίπου 35 ευρώ(μεικτά), για κάθε συνεδρίαση, με τη νέα διοίκηση να προτείνει το ποσό να φτάσει στο ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος και είναι τα 50 ευρώ(μεικτά).

Η εισήγηση της πλειοψηφίας βρήκε αντίθετους του Γιάννη Μυροφορίδη και Τάνια Βεντούλη, η οποία μάλιστα πρότεινε το ποσό να πέσει στα 25 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιχείρημα για την αύξηση της αποζημίωσης στηρίχθηκε στο γεγονός πως τα περισσότερα μέλη του νέου Δ.Σ. κατάγονται από χωριά και θα πρέπει να κάνουν μετακινήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις.

Είναι προφανές πως το επιχείρημα ακούγεται «προκλητικό» για μια ΔΕΥΑΚ με πολλά οικονομικά προβλήματα, ενώ συμβολικά και μόνο η νέα διοίκηση στέλνει λάθος μηνύματα όταν πριν από λίγες μέρες καλούσε τους καταναλωτές να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Η απόφαση θα κριθεί και από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας με πολλούς να εκτιμούν πως ίσως το ποσό να μη φτάσει απαραίτητα στο ανώτατο όριο, κάτι που απομένει να φανεί τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα αίσθηση προκάλεσε και η πρόταση του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτη Ματιάκη, ο οποίος ζήτησε να αναλάβει προσωπικά το θέμα του διακανονισμού των οφειλών με τους καταναλωτές, διαδικασία η οποία διενεργείται από τριμελής επιτροπή με τη συμμετοχή δύο υπηρεσιακών και ενός αιρετού(μέλους του Δ.Σ.).

Η συγκεκριμένη πρόταση δεν προχώρησε για την ώρα, καθώς φαίνεται να κολλάει «υπηρεσιακά», έχει προκαλέσει όμως έντονες συζητήσεις και προβληματισμό τόσο στα μέλη του Δ.Σ. όσο και στο εσωτερικό της ΔΕΥΑΚ.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X