Η τηλεθέρμανση μας… ξαναφέρνει πιο κοντά! – Ο φόβος του… ανοιχτού μικροφώνου! – Ο ΑΝΕΜΟΔΕΙΚΤΗΣ σχολιάζει (17/10)

Σφίγγει ο καιρός, το κρύο αυξάνεται και ενώ περιμένουμε πάντα τις τηλεθερμάνσεις να πάρουν μπροστά και να μας τροφοδοτούν με θερμική ενέργεια, είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο δημιουργικοί για να μην κρυώσουμε.

Και επειδή πολλοί από μας δεν έχουμε την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα για ν’ αναζητήσουμε άλλες λύσεις για τη θέρμανση μας, καθώς οποιαδήποτε μετατροπή κοστίζει, είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρατεύσουμε την όποια δημιουργική φαντασία διαθέτουμε για να βρούμε κάποιες που θα είναι οικονομικές και αν είναι δυνατόν χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ευρώ επιπλέον.

***

Μια από τις λύσεις που μπορούμε να επιλέξουμε είναι να δρομολογήσουμε την επανασύνδεση μας με όλα τα μέλη της οικογένειας μας, εάν αυτά έχουν φτάσει σε ηλικία που θα έπρεπε να στήσουν το δικό τους σπιτικό και γι’ αυτό δεν κατοικούν πια μαζί μας.

Η εκ νέου συγκατοίκηση όλης της οικογένειας θα είναι ευεργετική όσο διάστημα παραμένουν κλειστές οι τηλεθερμάνσεις, κάτι που ελπίζουμε και ευχόμαστε πως θα είναι πρόσκαιρο και για πολύ λίγες μέρες.

Αν μάλιστα, διαθέτουμε πολυπληθή οικογένεια που είχε τη χαρά και την τύχη να αυξηθεί με την απόκτηση γαμπρών, νυφών και εγγονιών, ακόμα καλύτερα.

Αν δύο μπορούν να ζεστάνουν μια χαρά ο ένας τον άλλο, φανταστείτε τι μπορούν να πετύχουν οι τέσσερις, οι οκτώ ή περισσότεροι…

***

Όταν με το καλό ανάψουν οι τηλεθερμάνσεις τότε δεν θα έχουμε ανάγκη ο ένας την ανάσα του άλλου, αλλά δεν υπάρχει λόγος να λήξει η συγκατοίκηση αφού έτσι θα μπορούμε να μοιραστούμε το λογαριασμό της θέρμανσης μας που θα είναι ένας και μοναδικός (σ. σ. τα άλλα υπάρχοντα σπίτια μπορούν πλέον να λογίζονται ως «θερινές κατοικίες»).

Γιατί, και με δεδομένο πως θα έχουμε αυξήσεις στις τιμές τη θερμικής ενέργειας, που μόνο ευκαταφρόνητες δεν θα είναι, είναι αλλιώς πολλοί να πληρώνουν ένα λογαριασμό, επιμερίζοντας το κόστος στα δύο, τα τρία και πάει λέγοντας, και αλλιώς να πληρώνει ο καθένας μόνος του ένα λογαριασμό.

***

Εάν υιοθετήσουμε αυτή τη λύση, τα οφέλη που θα αποκομίσουμε είναι πολλά.

Κατ’ αρχήν, θα ζεσταθούμε τις νύχτες που άρχισαν να γίνονται όλο και πιο κρύες.

Έπειτα, θα κάνουμε οικονομία αφού δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε έναν λογαριασμό μόνοι μας, αλλά θα το μοιραζόμαστε με άλλους.

Τέλος, και το σημαντικότερο είναι πως θα δούμε και πάλι οικογένειες να ενώνονται κάτω από την ίδια στέγη.

***

Άρα, θα μπορούσαμε να πούμε πως ίσως η τηλεθέρμανση μας στεναχωρήσει… κάπως με τις νέες τιμές της, αλλά το μεγάλο κέρδος είναι πως θα καταφέρει να μας φέρει και πάλι κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους.

Κάτι είναι και αυτό…

 

Ο φόβος του… ανοιχτού μικροφώνου!

Η είδηση δημοσιεύτηκε χθες στο e-ptolemeos.gr και είχε ως τίτλο της “Μείζον πολιτικό ζήτημα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με το… ανοιχτό μικρόφωνο του Αντιπεριφερειάχη Γρεβενών: «Πρέπει να σπάσουμε το έργο στα δύο…»– Ζητά εξηγήσεις η αντιπολίτευση, εκ παραδρομής η φράση υποστηρίζει ο Ιωάννης Τσακνάκης” (τις λεπτομέρειες μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ)

Δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε αν υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα αυτό και ποιες μπορεί να είναι, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε πως από εδώ και στο εξής, και για ένα διάστημα τουλάχιστον, σε πολλούς θα υπάρχει ο φόβος του… ανοιχτού μικροφώνου.

Και όχι μόνο σε αιρετούς περιφερειακούς συμβούλους αλλά και σε δημοτικούς, καθώς τα μικρόφωνα έχουν μπει τόσο πολύ στη ζωή μας, οπότε ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, και ήσυχος!- ειδικά αν είσαι δημόσιο πρόσωπο, ότι εκεί όπου βρίσκεσαι δεν θα υπάρχει κάποιο ανοιχτό μικρόφωνο ή κάμερα με μικρόφωνο, για να καταγράψουν τα όσα λες.

***

Γι’ αυτό δεν αποκλείεται να δούμε σκηνές, όπως η παρακάτω.

Αιρετός που συμμετέχει σε συνεδρίαση οποιουδήποτε οργάνου, αφού ολοκληρώσει την ομιλία ή την παρέμβαση του θα πατά αμέσως, και μια και δύο φορές για να σιγουρευτεί, το κουμπί για να σβήσει το κόκκινο λαμπάκι που σηματοδοτεί ότι το μικρόφωνο του παραμένει ανοιχτό.

Για να είναι όμως απόλυτα σίγουρος και να μη γίνει… κάποια στραβή, καθώς με την τεχνολογία ποτέ δεν ξέρεις, ίσως χρειαστεί να το βγάλει και από την πρίζα που το τροφοδοτεί με ρεύμα.

***

Όλα αυτά στην αρχή, γιατί όπως συμβαίνει με κάθε φόβο, κάποια μέρα τον συνηθίζεις και ζεις πλέον αρμονικά μαζί του.
Έτσι, πιστεύουμε πως, θα συμβεί και με το φόβο του… ανοιχτού μικροφώνου.

Δήμος Αμυνταίου: Ενημέρωση ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών

Από τον Δήμο Αμυνταίου εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες αδειοδοτημένων επιχειρήσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων (Φωτοβολταϊκά με αποζημίωση ηλεκτρικής ενέργειας)

Read More »

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Φλώρινας στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΕ στον Φιλώτα

Η διαχειριστική ομάδα του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, υποδέχτηκε τη Δευτέρα 14/10/2024, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στον

Read More »

Εισαγγελική έρευνα για τη διάνοιξη δρόμου στον Γράμμο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την παράνομη διάνοιξη δρόμου σε προστατευόμενη περιοχή στον Γράμμο διέταξε η Εισαγγελία Ιωαννίνων. Παράλληλα, κλιμάκιο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος (ΟΦΥΠΕΚΑ)

Read More »
X