Στην τελική ευθεία περνάει η διαδικασία επιλογής των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και των Αναπληρωτών τους, με τον ΑΣΕΠ να δημοσιεύει τις τελικές επτάδες ανά ΥΠΕ.

Η λίστα προέκυψε μετά τις γραπτές εξετάσεις που έδωσαν στον ΑΣΕΠ οι υποψήφιοι και φυσικά βάση των πτυχίων που προσκόμισαν.

Πλέον αναμένεται η πρόσκληση για τη συνέντευξη από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, ώστε στη συνέχεια να προκύψουν οι τελικές τριάδες από τις οποίες θα επιλέξει ο Υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως αναφέρει το HealthReport.gr, αμέσως μετά τα νέα στελέχη θα περάσουν την τυπική διαδικασία έγκρισης από τη Βουλή, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διορισμό προς τα τέλη Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία επιλογές των Διοικητών και των Υποδιοικητών στις ΥΠΕ, συνδέεται και με την επιλογή- τοποθέτηση νέων διοικήσεων στα Νοσοκομεία, καθώς οι νέοι ΥΠΕ- άρχες θα είναι μέλη των επιτροπών που θα επιλέξουν τους Διοικητές.

Για την 3η ΥΠΕ τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι αυτά του νυν διοικητή Παναγιώτη Μπογιατζίδη, αλλά και του Φώτη Ζυγούρη από τα Σέρβια.

Μάλιστα οι δυο τους εμφανίζονται και στην τελική λίστα της 4ης ΥΠΕ.

X