Σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι συγκεντρώσεις σε 30 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στην Κοζάνη η απεργιακή κινητοποίηση την οποία διοργάνωσαν από κοινού τα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης, Εορδαίας και Καστοριάς, χωρίς όμως τη συμμετοχή που αναμενόταν, λόγω και των ασταθών καιρικών συνθηκών.

Οι εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων και των σωματείων έστειλαν μήνυμα για την συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια και τους μισθούς που παραμένουν δυσανάλογοι με το κόστος ζωής, διεκδικώντας παράλληλα την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας:

«Απαιτούμε ελέγχους στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια, αύξηση μισθών και επαναφορά συλλογικής σύμβασης», τόνισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, Λευτέρης Αδάμ.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τα άλλα Εργατικά Κέντρα για να σταλεί ένα μεγάλο μήνυμα στην κυβέρνηση. Όπως καταλαβαίνετε όλοι μας αγγίζει το θέμα της ακρίβειας με μισθούς που φτάνουν μόλις για 20 μέρες», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς, Σάκης Παπανδρέου.

X